New Orleans Saints kötü rekorlarla geçen sezonun ardından bir sezonluk defansif koordinatörü Steve Spagnuolo ile yollarını ayırdı. New Orleans toplam savunma ve koşu savunmasında “bir sezonda en fazla yard (7,042) kaybı” ile geçtiğimiz sezon NFL’in son sırasında yer almıştı.

Saints 7 galibiyet 9 mağlubiyetlik seride 454 sayı yemiş; bu alanda sadece Tennessee Titans’da daha fazla sayı yiyen takım olmuştu. Head koç Sean Peyton, sezon boyu süren uzaklaştırma cezası sonrası işinin başına dönüp hafta Perşembe günü yaptığı açıklamada Spagnuolo’nun gönderildiğini bildirdi.

Payton ayrıca ikinci koç Ken Flajole’i de kovdu. Payton “Beklenmedik şekilde geçen 2012 sezonu boyunca katkıları için Steve ve Ken’e kişisel teşekkürlerimi sunarım” dedi. Başarılı head koç “Defans felsefemizi 3-4 düzenine değiştiriyoruz ve bu geçişi oturtmak için şimdi en iyi zaman.” açıklamasını yaptı.

Saints, oyuncularına rakiplerini sakatladıklarında teşvik prim verdiği skandalı sonrasında görevinden bir yıl uzaklaştırılan Peyton ile -her ne kadar daha sonra cezaları kaldırılsa da- takvimin bir kısmını temyiz süreci nedeniyle belirsiz olarak geçiren linebacker Jonathan Vilma ve defensive end Will Smith olmadan çıktıkları ilk dört maçını kaybetmişti.

11 maçı en az 27 sayı yiyerek tamamlayan Saints, Giants’a 52, Carolina’ya 44, Washinton’a da 40 sayı ile teslim olmuştu.

Spagnuolo önceki üç sezonda Rams’in başında 10 galibiyet ve 38 mağlubiyet almıştı. Tecrübeli koç Giants’ın New England’ın yenilmezlik serisini bitirip Super Bowl’u aldığı 2008 sezonunda Giants’ın defansif koordinatörüydü.

Flajole de St. Louis Rams’de Spagnuolo ile çalışmış ve  geçen sezon başı onunla birlikte New Orleans’a gelmişti.

Yazan: Onur Özkol