Güzel bir sezonu daha geride bıraktık. Artık playoff’lar başladı ve her maç final niteliğinde. İlk hafta eşleşmelerinden payıma düşen Houston Texans – Cincinnati Bengals maçı için söze inanın nereden başlasam bilemedim.

Cumartesi günü saat TSİ 00:30’da başlayacak olan maç, Houston Texans’ın sahasında oynanacak ve NBC kanalı üzerinden yayınlanacak.

İlk olarak her iki takımın da hücumlarına değinmek lazım sanırsam. Her iki takımda playoff konusunda oldukça tecrübesiz genç oyunculardan oluşuyor. hücumlara genel olarak baktığımız da her iki takımında iyi bir oyun kurucusu iyi bir koşucusu ve iyi bir reciever’ı hali hazırda mevcut.

Schaub tecrübe olarak bir adım öne çıksa da. Dalton’un silahları daha etkili gibi gözüküyor. A.J. Green çok güzel bir sezon geçirdi. Schaub’un en büyük silahı A.Johnson ise bu sezonkesinlikle beklentilerin altında kaldı ama oda tecrübesi ile maça ağırlığını koyacaktır. RB’leregeldiğimizde Foster ve Green-Ellis’i karşılaştırayım diyeceğim ama malesef burada Texans RB’i Arian Foster normal sezon süresince Green-Ellis’den 9 TD ve 330 yard fazlası ile büyük bir adım öne çıkıyor.

Her iki takımında hücumuna çok detaylı olarak değinmek istemiyorum ama Texans hücumubu sezon pas oyunlarından sayı üretmekte zorlandı. Bu maçta böyle bir lüksleri olmadığı çok açık. Bu nedenle Foster’a hem topu elde tutmak adına hemde daha iyi bir opsiyon
olduğu için normal sezondan biraz daha fazla iş düşebilir. Bengals’da ise her ne kadardinamik bir ekip olsa da bu maçta tecrübe eksikliği çekiceklerinden maç boyunca başları çok ağrır gibime geliyor.

Texans:1 Bengals:0

İkinci olarak savunmaları ele almak lazım…

Wade Philips’in savunması kesinlikle bir adım daha önde normal sezonda koşuyu 97,5 yardlık bir ortalamada tutan bu ekip bu istatistikle yedinci sıraya oturdu. Bengals ise sezon boyunca rakip oyun kuruculara zor anlar yaşatsa da ya çok bunalttı rakiplerine veya çok büyük  oyunlara izin verdi. Her ne kadar savunmaların maçı olduğunu düşünmesem de Texans özellikle sezon boyunca çok başarılı olan J.J. Watt ile beraber savunma açısından da bir adım öne çıkar.

Texans: 2 Bengals:0

Üçüncü bir konuya girme gereği duymadan ben bu maç için Texans banko demek istiyorum. Bol skorlu bir maç olur kanısında her iki takımda iyi hücum edecektir. Texans’ın bireysel olarak iyi olan savunma oyuncularından zaman zaman çıkışlar izleyebiliriz ama genede tahmini olarak Texans bu maçı 31 – 17 gibi farklı bir skorla alır. +12 Texans diyorum. Güzel bir playoff izlemek dileğimle, bu güzel sezonun ardından….