New Orleans Saints koçu Sean Payton,  geçtiğimiz sezonu tarihi derecede kötü geçiren defans hattını toparlaması umuduyla defans koçu olarak Rob Ryan’ı seçti.

New York Jets koçu Rex Ryan’ın kardeşi olan Rob Ryan, son 2 sezondur çalıştığı Dallas’ta, koçluğunu yaptığı defans hattının geçen yılı ligin 19. sırasında tamamlaması sonrası görevinden alınmıştı.
Payton, ilk görüşmelerinden sadece bir gün sonra Ryan ile  anlaşıldığının duyurulduğu Cumartesi günü yaptığı açıklamada “O’nun (Ryan) çalıştırdığı defans hatlarına karşı hazırlanma ve oynama tecrübemiz oldu. Uyguladıkları baskı ve oyun kurgusu anlamında her zaman oldukça zorlayıcı olmuşlardır” dedi ve ekledi “Birbirimizi ziyaret etme ve takımımızın vizyonu hakkında görüş alışverişinde bulunma şansımız oldu. 2013 sezonu için hazırlık safhasında daha fazlasını yapmak için sabırsızlanıyorum.”
Ryan 2010’da Cleveland Browns’ın New Orleans Saints’i Superdome’da 30-17 yendiği maçta Browns’ın defans koçuydu. Saints’in oyun kurucusu Drew Brees’in 4 pasında interception yaptıkları bu maçta pas arası yapanlardan biri de linebacker Scott Fujita idi. Bir önceki sezon New Orleans defansının kaptanı olan Fujita, Ryan’a Saints’e karşı geliştirdikleri ve uyguladıkları oyun planının hazırlanması konusunda yardım etmişti.
Payton ayrıca Stan Kwan’ın da özel takım asistan koçu olarak ekibe katıldığını açıkladı. 23 yıldır NFL’de çalışan Kwan, son 3 sezonunu Buffalo Bills’in özel takım asistan koçu olarak geçirmişti.

 

Yazan: Onur Özkol