Reggie Bush’un Miami Dolphins’e geri dönmesi pek muhtemel gözükmezken, Detroit Lions başarılı running back’i renklerine bağlamak için çalışmalara başlamış gibi görünüyor.

Detroit Free Press muhabiri Dave Birkett’in Salı günü yaptığı habere göre Lions, Reggie Bush’a odaklanmış durumda. NFL Oyuncu Gözlem Birliği’ndeki birçok kişi muhabir Birkett’e Reggie Bush’un Lions’ın öncelikli hedefi olduğunu söyledi.

Detroit Lions, başarılı oyun kurucuları Matthew Stafford’un neredeyse 5,000 yardlık pas istatistiğine ve geçtiğimiz sezon rekor kıran wide receiver’ları Calvin Johnson’a rağmen, hücüm takımında dengeyi tam olarak sağlayabilmiş değil. İstatistiklerde Lions, NFL genelindeki koşu hücumlarında 23. sırada yer alıyor ve savunma arkası ‘home run’ koşuları yapmakta sıkıntı yaşıyor.

27 yaşındaki Bush’un, Lions’ın ihtiyaç duyduğu adam olabilir. Lions, Jahvid Best’i running back mevkiindeki eksiği doldurmak amacıyla draft etmişti ancak Best’in yaşadığı beyin sarsıntıları kariyerine gölge düşürüp onu emekliliğe zorlamış durumda. Bunun yanı sıra running back Mikel Leshoure ve Joique Bell’in takıma geri dönmesi bekleniyor ancak iki oyuncu da Bush’un çok yönlü yeteneklerine sahip değil.

Bush, Miami Dolphins’de forma giyerken ‘tackle’lar arasından sıyrılarak koşabildiğini herkese gösterdi. Bunun yanı sıra Lions oyun kurucusu Stafford, Bush’un çok yönlü yeteneklerini pas oyunlarında da büyük avantaja çevirebilir

Lions’un mali durumunun Reggie Bush’u renklerine bağlamaya yeterli olup olmadığı net değil. Ancak genel bir bakış açısıyla, Bush’un Lions için kesinlikle mantıklı bir isim olduğu söylenebilir.

Yazan: Emre Canbaz