Indianapolis Colts, Cuma günü, forma giydiği 10 sezonda takım tarihinin en çok sack yapan oyuncusu olmayı başaran linebacker Dwight Freeney ve takımın önemli wide receiver’larından Austin Collie ile kontrat yenilemeyeceklerini duyurdu. Böylece bu oyuncuların ikisi de free agent oldular.

Colts’un sahibi Jim Irsay de takımdan yapılan açıklamanın ardından Twitter hesabına “Üzülerek söylüyorum ki Dwight ile yollarımızı ayırdık.” tweet’ini yazdı.

Colts üst üste iki offseason’dur, uzun yıllardır takımda forma giymiş ve birçok taraftarın gönlünde taht kurmuş oyuncularıyla yollarını ayırıyor.

Geçen Mart ayının başlarında, dört kez NFL’in en değerli oyuncusu seçilmiş efsane quarterback Peyton Manning’i serbest bırakan Colts, birkaç gün sonra da running back Joseph Addai, linebacker Gary Brackett, safety Melvin Bullitt ve tight end Dallas Clark’ı takımdan kesmişti. Aynı zamanda right tackle Ryan Diem emekliye ayrılmış ve yıldız wide receiver Pierre Garcon ile center Jeff Saturday de takım tarafından serbest bırakılmıştı. O günlerde Colts’un, 2011 sezonunda Pro Bowl yapmış oyuncuları wide receiver Reggie Wayne ve outside linebacker Robert Mathis’i de kaybetmesi beklenirken, takım bu oyuncuların kontratlarını yenilemiş ve bu ikili 2012 sezonunda da Pro Bowl olmayı başarmışlardı.

Colts kadrosunda yaptığı bu değişikliklerin ardından 2012 yılı draftının ilk üç turunda Andrew Luck (1. sıradan), iki tight end ve bir de wide receiver draft etmiş ve geçen offseason’un free agent’larından wide receiver Donnie Avery, ofansif tackle Winston Justice ve center Samson Satele’yi kadrosuna katmıştı.

Colts yaptığı bu hamlelerle geçen offseason’un en tartışmalı takımı olmuştu fakat oldukça kötü geçen 2011 sezonunun ardından 2012 sezonunda oynadığı 16 maçta 11 galibiyet 5 mağlubiyet alarak playoff görmesini de bilmişti.

Yazan: And Kaan Yılmaz