Super Bowl’un elektriğini sağlayan şirket maçın aksamasına neden olan kesintinin aslında güç kesintisini engellemek için kullanılan “röle” diye bilinen bir cihazdan kaynaklandığını açıkladı.

Ancak röle güç kesintisini engellemek yerine geceye damgasını vuran kesintinin asıl nedeni oldu ve cuma günü ise şimdilerde rölenin asıl sorununun ne olduğunun araştırıldığı açıklandı, bir dizayn hatası mı yoksa imalat hatası mı?

Röle, 2011 yılında başlayan ve şampiyonluk maçı için yenilenen Superdome elektrik sistemi projesinin bir parçası olarak yerleştirilmişti. Ekipmanın güç merkezinden stadyuma giden kablolarda oluşabilecek olası problemlere engel olması gerekiyordu.

Entergy Firması yöneticilerinden Dennis Dawsey, kent meclisi üyelerine yaptığı açıklamada rölenin amacının Superdome için daha yeni ve daha gelişmiş bir koruma şekli oluşturmak olduğunu söyledi. Entergy, şehrin elektrik işlerini üstlenen Entergy New Orleans’ın ana firması.
Entergy yetkilileri, rölenin Ocak ayındaki Sugar Bowl’da ve daha önceki olaylarda sorunsuz çalıştığını şimdi ise yenileneceğini belirtti.
Stadyum yetkili isimlerinden Doug Thorton stadyumun tüm sistemlerinin kullanılabilir olduğunu ve cumartesi gecesi büyük bir Mardi Gras olayına sorunsuzca ev sahipliği yaptığını açıkladı.
Yazan: Nazlı Hilal Kaya