Bu sezon Baltimore Ravens’ın hücum koçu Jim Caldwell için adeta kariyer kurtarıcı bir sezon oldu. Önceki sene, Peyton Manning’siz Indianapolis Colts’un başarısızlıklarının sebebi olarak görülen koçun 2 galibiyet 14 mağlubiyetlik kabus gibi bir sezonun ardından görevine son verilmişti.

Ancak hemen akabinde oyun kurucu koçu olarak Ravens ile anlaşan eski head koç Caldwell ve hucüm koçu Cam Cameron, Aralık başında gönderilince ondan boşalan göreve getirildi.

Artık Caldwell’ın iki Super Bowl yüzüğü bulunuyor. Aslında Ravens Caldwell’ın gelişiyle oyun stratejisinde radikal bir değişiklik yapmadı, ama 2012 sezonu lig çevrelerinde çok saygı gören koçun bozulan imajını düzeltmesine yaradı.

Calwell’e, Pazar akşamı kazananların soyunma odasında, Joe Flacco’nun normal sezonun ardından gösterdiği üstün performansı bekleyip beklemediği sorulduğunda “Bu kadar üstün bir playoff performansının öngörülebileceğinden pek emin değilim. Super Bowl’u kazanmak zor iş, ama bana sezon içinde gelişmesini görüp görmediğimi, bu sene böylesine bir oyun sergilemesini bekleyip beklemediğmi soruyorsanaz; evet, üstelik işi henüz bitmedi” dedi ve ekledi…

“Joe Flacco henüz genç. Beş senenin bu ligde bu pozisyonda  çok da bir anlamı yok. Bu noktadan sonra oyun kurucular büyük ilerleme ve gelişim göstermeye başlarlar. Bence herkes Flacco’nun daha da iyi olacağını görecek”.

Yazan: Onur Özkol