New York Jets ligin en çok maaş ödeyen takımıydı ve bunu tersine çevirmek için bugün önemli isimlerle yollarını ayırdılar. Günün ilk saatlerinde LB Calvin Pearce, S Eric Smith, OT Jason Smith ve TE Josh Baker’ın serbest bırakıldığı takım tarafından açıklanmıştı ki bir kaç saat sonra yıldız LB Bart Scott’ın da serbest bırakıldığı açıklandı.

Gelen son bilgilere göre Scott’ın menajeri Perşembe günü Jets yönetimiyle bulaşacak ve Scott’ı 2013 sezonu için bir yıl daha takımda tutmanın yollarını görüşecekti. Ancak Jets önce davranıp Scott’ı serbest bıraktıklarını açıkladılar.

Jets Scott’ın takımdan kesilmesiyle 7.15 milyon dolarlık bir temizleme yapmış oldu. Toplamda da bir gün içerisinde yaptıkları hamlelerle salary cap’te 30 milyon dolardan fazla boşluk açtıkları belirtildi.
Rex Ryan 2009’da Jets’in başına geçince Bart Scott’ı da Baltimore Ravens’tan New York’a getirmişti. 2010 play offlarındaki New England galibiyetinden sonra yaptığı röportajdaki “Pittsburgh Steelers karşılaşması için ne düşünüyorsun?” sorusuna verdiği duygu yüklü “Sabırsızlıkla bekliyorum.” cevabı ile Jets organizasyonunda önemli bir yerde yer almıştı.
Bart Scott’ın ilk on birdeki yerini Demario Davis’in alması bekleniyor.

 Yazan: Görkem Şahinoğlu