Bu sezon playoff’ları son maç ile kaçıran, bir önceki yılın şampiyonu New York Giants kadrosunda ciddi bir revizyona gidiyor. Giants şimdiden kadronun önemli parçaları olan koşucu Ahmad Bradshaw, defensive tackle Chris Canty ve linebacker Michael Boley ile yollarını ayırdı.

Bu üç isim Giants’ın bir sezon önce New England Patriots karşısında Super Bowl kazandığı sezonda New York ekibinin başarısında önemli roller oynamıştı. Bradshaw, Canty ve Boley’nin serbest bırakılmasında en önemli etkenler oyuncuların yaşları, büyük kontratları ve sakatlık sorunları oldu.

Takımdan kesilen oyuncular arasında en dikkat çeken isim doğal olarak Ahmad Bradshaw oldu. Bradshaw, Super Bowl XLVI’da Giants’a şampiyonluğu getiren touchdown’ı yapan isimdi.

Dizindeki ve ayak bileğindeki sakatlıklarla boğuşan Bradshaw takımda kalsaydı bu sezon 4,25 milyon dolar kazancaktı. Giants 26 yaşındaki Bradshaw’ı göndererek geçtiğimiz sezon çaylak olan David Wilson’a running back pozisyonunda oldukça güvendiklerini gösterdi.

Bradshaw, son üç sezonda koşu yardlarında takım lideri olurken geçtiğimiz sezon 1,015 yard koşmuştu. Giants’ın son iki Super Bowl şampiyonluğunda kadroda bulunan Bradshaw, adeta takımın duygusal liderlerinden biriydi. Taraftarların Bradshaw’ın serbest bırakılmasına nasıl bir tepki vereceği merakla bekleniyor.

Yazan: Kaan Özaydın