Randy Moss, Super Bowl medya gününde kendisinin futbol tarihindeki yeri sorulduğunda cevap verirken pek de mütevazi değildi. Kendisinin gelmiş geçmiş en iyi olduğunu söyledi. ESPN NFL analisti Cris Carter, Randy Moss’un NFL tarihindeki yeri, en iyi wide receiver oluşu ve Ray Lewis’le ilgili açıklamalarına değindi.

San Francisco 49ers formasıyla bu sezon NFL’e geri dönen Randy Moss, New Orleans’ta “Artık daha yaşlıyım ve bugüne kadarki en iyi wide receiver olduğumu düşünüyorum.” açıklamasını yaptı.

Moss, San Francisco 49ers’taki sezonunun kendisi için istatistiksel olarak pek iyi olmadığını kabul etti ve ekledi; “Rakamlarda yaşadığımı düşünmüyorum. Benim etkim sahada, çıkarım ve yapmam gerekeni yaparım.”

Kendisi daha önce 2010’da da bir yıllığına oynamayı bırakmadan önce ve 2006’da Oakland Raiders’daki sezonunda da istatistiksel olarak kötüydü.

22,895 yardlık 1,549 pas tutma ve 197 Touchdown reception ile bugüne kadar ki en iyi istatistikleri elinde tutan Hall of Famer wide receiver Jerry Rice ise Moss’un yorumlarına şaşırdığını söyledi.”Ben, Super Bowl’lar kazanarak oyuna damgamı vurdum, Moss ise hala ilkini kazanmaya çalışıyor. Ona tabii ki şans diliyorum ancak gerçekten yorumlarına şaşırdım. Bu konuyla ilgili son kararı hayranlarıma bırakıyorum.” dedi.

35 yaşındaki Moss, bu sezon sonu serbest kalacak. ProFootballTalk.com, oyuncuya yakın kaynaklardan edindiği bilgilere göre Moss’un en azından bir sezon daha oynamak istediğini belirtti. Moss ise Salı günü kendisine sorulduğunda ise, bunu kabul etti ve bir sene daha oynamak istediğini söyledi.

Moss bu yıl NFC şampiyonu olan 49ers için 434 yardlık 28 pas yakaldı ve üç touchdown’a imza attı. 49ers’ın iki playoff galibiyetinde ise 71 yardlık 5 pas yakaldı.

Yıldız oyuncunun en iyi sezonu ise, New England Patriots’ta oynadığı 2007 sezonu idi. 1,493 yardlık 98 pas tutan Moss yaptığı 23 touchdown ile NFL tarihinde bir sezonda en çok touchdown yapan wide receiver olmuştu. Moss o yıl, Patriots’ı 16-0’lık normal sezon serisine taşımıştı. Kendisinin 14 yıllık kariyerinde 15,292 yardlık 982 pas ve 156 touchdown bulunuyor.

Yazan: Kaan Özaydın