Baltimore Ravens’ın linebacker’ı Terrell Suggs, daha şimdiden Hall of Famer olması kesinleşmiş Ravens’ın efsane linebacker’ı Ray Lewis’i takımın esas lideri olarak nitelendirdi ve Ravens’ın bir daha böyle bir oyuncu göremeyeceğini iddia etti.

Suggs, Yahoo! Sports görevlisi Michael Silver’a, Lewis’in Cumartesi gecesi 2012 NFL sezonu ödüllerinin dağıtıldığı organizasyonunda yaptığı 11 dakikalık konuşmanın bütün takımın hıçkırarak ağlamasına neden olduğunu söyledi.

Ravens’ın bir diğer linebacker’ı Brendon Ayanbadejo ise “Hepimiz birbirimiz için ölmeye bile hazırız.” derken “Ray’in futbolu bırakması elbette dramatik, fakat önemli olan Ray’in konuşmasında da bahsettiği gibi ona ve birbirimize duyduğumuz sevgiyi güçlü tutmak. Çünkü aramızdaki sevgi, bizi zirveye çıkartacak asıl güç. Futbolun her zaman şiddet içeren zor bir spor olduğu düşünülür fakat oyuncular arasındaki sevgi bizim gerçek başarımızı belirleyen en önemli unsurdur, aynı Matrix, Star Wars, Gladiator gibi birçok aksiyon filminin bir aşk hikayesine dönüşerek bitmesi gibi. Bu nedenle Ravens da aslında oyuncuların birbirine duyduğu sevginin hikayesidir.” açıklamasını yaptı.

Lewis de Cumartesi gecesi yaptığı konuşmada, kariyerinin hiçbir döneminde bu sezon ki Ravens takımı kadar hiçbir takımı sevmediğini söyledi.

Ayanbadejo bu konuyla ilgili verdiği demecinde ise “Lewis, Ravens’ın iki Super Bowl şampiyonluğundan birine imza atan 2000 sezonunun kadrosunu da unutamadığını sözlerine ekledi.” derken “Lewis’in konuşması sırasında kendi de dahil olmak üzere herkes ağlıyordu ve bu konuşma Lewis’in bize yaptığı son konuşmaydı. Bu nedenle, son derece samimi ve hepimiz için çok özel bir andı.” açıklamasını yaptı.

San Fransisco 49ers karşısında alınan 34-31 galibiyetle kariyerinin ikinci Super Bowl zaferine imza atan Lewis, Super Bowl zaferinden sonra takım arkadaşlarından ayrılacak olmasını normal karşılıyor. Lewis maçın ardından verdiği demecinde “Benim için biten şey yalnızca futbol.” dedi ve “Yaşam, Ray Lewis için asıl şimdi başlıyor.” açıklamasını yaptı.

Yazan: And Kaan Yılmaz