Playofflardan önce sona yaklaştığını açıklayan Baltimore Ravens linebackerı Ray Lewis, Pazartesi günü açıklamasının arkasında durarak ve oynadığı 17 sezonun ardından görevini tamamladığını açıklamıştı.

Lewis’in kararına bağlılığını sorgulayan şüpheci NFL fanlarına kızmamak gerek. Aslında, Lewis’in uzun süredir takım arkadaşı olan Ed Reed de New Orleans’da bir araya gelen gazetecileri 47. Super Bowl’un geleceğin Hall of Famer’ının son maçı olacağına pek de emin olmadığı konusunda uyardı ve Lewis’in belki de seneye 10 maçta oynayacağını ekledi.

Daha önce Lewis’in ESPN’e yorumcu olarak katılacağı duyurulmuştu. Miami Üniversitesi’ne bu sene başlayan ve Miami Hurricanes’de RB olarak görev alan Lewis’in oğlu Ray Lewis III’in babasının izinden gitmesi bekleniyor. Bir hafta önce Lewis, artık ailesinin yanında olma isteğinin oynama isteğinden daha ağır bastığı için sözünden geri dönemeyeceğini söyledi.

Reed’in mentöru ve aynı zamanda yakın arkadaşı olan Lewis ile bir kere daha Butch&Sundance tadında bir şampiyonluk kazanmayı ummasını anlayışla karşılamak lazım.

Brett Favre’ın emekli oluşunun yılan hikayesine dönmesinin ardından artık emeklilik hikayeleri sürprizlerle doldu ve bu nedenle de Pazar günkü maçın ardından Lewis’in emeklilk sözünü yerine getirip getirmeyeceği de şüpheli.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya