New Orleans Saints takımının yeni defans koordinatörü Rob Ryan hala eski takımı Dallas Cowboys’tan gönderilmiş olmanın şaşkınlığını yaşadığını ve yeni yılda iş arıyor olmayı beklemediğini belirtti.

Tecrübeli çalıştırıcı Cumartesi günü oynanan Dallas Mavericks – Golden State Warriors maçının ardından ESPN’e açıklamalarda bulundu: “Evet, kesinlikle şoke oldum. Dallas Cowboys yönetiminin 8-8 biten sezonun ardından bir şeyler yapması gerektiğini biliyordum. Hedef olarak beni seçtiler, harika.” Rob Ryan yaptığı açıklamayla adeta “Jerry Jones’a bir günah keçisi lazımdı ve o da beni seçti.” demiş oldu.

“Benden daha iyi koçlar da kovuldu. Ama fazla değil” diyen Ryan bu sezon NFL’de yaşanan koç kıyımına da değindi.

Rob Ryan’ın her zaman açık sözlülükle iddialı açıklamalar yaptığı, bilinen bir şey. Bu bakımdan olayı kendi açısından ele almış olmasını kimse yadırgayamaz. Ancak, Dallas Cowboys defansı bu sezon ilk 11’de yer alan beş defans oyuncusunu kariyer bitirici sakatlıklarla kaybetmişti. Defans takımının iskeleti, takımın en iyi oyuncusu olan LB DeMarcus Ware sezon boyunca bilek, dirsek ve omuz sakatlıkları ile mücadele etmek zorunda kaldı. Takım istatistiklerinde toplam defans sıralamasında 19.sırada yer alan Cowboys playoff’lara kalma şansını Washington Redskins ile oynadıkları sezonun son maçında kaybetti.

Ryan’ın sivri kişiliği insanların gözüne batmış ve Cowboys’tan gönderilmesine yol açmış olabilir. Ancak bu sezon Dallas Cowboys’un bocalamasının sebebi kesinlikle Rob Ryan ve defans ünitesindeki sorunlar değildi.

Dallas Cowboys GM’i Jerry Jones’un bu kararından pişman olup olmayacağını önümüzdeki sezonda göreceğiz.

Yazan: Oktay Çavuş