Seattle Seahawks’ın Pro Bowl savunmacısı Richard Sherman, geçen hafta ESPN’e verdiği röportaj da Atlanta Falcons wide receiver’ı Roddy White’ın savunulması çok kolay bir rakip olduğunu iddia ederek, dikkatleri üzerine çekti ve oldukça ses getirdi.

Sherman katıldığı başka bir programda da (ATL Debate Club) görüşünü White’ın özelliğinin ve başarısının, takımının oyun sisteminin içinden geldiğini ve bu derecelerin kendi başarısı olmadığını söyleyerek görüşünü tekrarladı.

Sherman, Atlanta Falcons’un diğer wide receiver’ı Julio Jones’un (1,198 yard, 10 TD) daha dinamik bir oyuncu olduğunu, hangi sistemde oynadığına bakılmaksızın rakip defanslar için problem yarattığını, Roddy’nin ise ancak bazı CB’ler  için problem yarattığını ve onun sadece bir “ürün” olduğunu ifade etti

Roddy’nin sayılarına bakarsak, son beş senede ortalama 96 “reception”yaptığını görüyoruz. Ayrıca Atlanta’nın Seattle’ı 30-28 yendiği playoff maçında Roddy’nin Sherman’ı arkasında bırakarak 47 yardlık TD tutuşunu da unutmamak gerekir. Sherman’ın bu konu hakkındaki açıklaması ise “Ben takım arkadaşlarımı konuşarak zor durumda bırakmak istemem. Siz nasıl değerlendiriyorsanız değerlendirin, benim kabulümdür.” şeklinde oldu.

NFL’in sayılı “Trash Talking”cilerinden olan Sherman konuşmasının sonunda yine Roddy’ye lafını atarak, onun Seattle’ın “kuvvetli ve sert cornerback’leri karşısında zorlandığı için, Falcons’un onu formation içinde oynattığını söyledi. Julio’nun ise önümüzdeki senelerde derecelerini daha iyiye götüreceğini, Roddy’nin ise problem yaşayacağını belirtti.

Merak edenler için; önümüzdeki sezon Seattle Atlanta’ya deplasmana gidecek. Bu gelişmelerden sonra maçın oldukça eğlenceli olacağı kesin.

Yazan: Haluk Onaran