New Orleans’da oynanan Super Bowl XLVII son yılların en ilginç Super Bowl’larından birine sahne oldu. Elektriklerin yarım saatten fazla kesildiği, San Francisco 49ers’ın muhteşem bir geri dönüş yaptığı ve son heyecanları büyük bir heyecan fırtınasına sahne olan maçı Baltimore Ravens 34 – 31 kazanmayı başardı.

Baltimore Ravens oyun kurucusu Joe Flacco’nun MVP seçildiği karşılaşmada Super Bowl tarihinin en büyük geri dönüşü yaşandı. San Francisco 49ers, Ravens’ı sallasa da yıkmayı başaramadı.

İkinci yarının başında Jacoby Jones’un 108 yardlık kick return touchdown’ı ile 28 – 6 öne geçen Ravens ardından elektriklerin kesilmesiyle adeta farklı bir takıma dönüştü.

Elektriklerin gelmesi sonrası Colin Kaepernick önderliğindeki 49ers ard arda 17 sayı yaoarak farkı ikiye indirip skoru Ravens lehine 31 – 29’a getirdi.

Maçın bitimine iki dakikadan az bir süre kala Ravens, 49ers hücumunu dört ve gol durumunda durdururken, maçın sonuna tartışmalı hakem kararları damgasını vurdu.

Bu sonuçla San Francisco 49ers, tarihinde ilk defa bir Super Bowl maçı kaybederken, Ravens ikinci defa çıktığı Super Bowl’da tekrardan mutlu sona ulaştı. Baltimore Ravens, Super Bowl XLVII’nin kazananı olurken efsane savunma oyuncusu Ray Lewis’i ise emekliliğe Lombardi Trophy ile uğurladı.

Yazan: Kaan Özaydın