Türkiye Amerikan Futbolu Ligleri, TAFL’nin yeni sezonun sonunda Üniversiteler Süper Ligi ile bugün (Cumartesi) başlıyor. İlk hafta oynanacak sekiz karşılaşma ile İstanbul, Ankara, Sakarya ve Eskişehir’da Amerikan futbolu heyecanı 2013 için start alacak. Cumartesi gününün ilk maçında geçtiğimiz sezonun şampiyonu Boğaziçi Üniversitesi, saat 13.00’da Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Stadyumu’nda Başkent Üniversitesi’ni ağırlayacak.

Cumartesi gününün ikinci maçında ise geçtiğimiz yılın finalisti Bilgi Üniversitesi, saat 14.00’da Anadolu Hisarı BESYO Stadı’nda İzmir ekibi Yaşar Üniversitesi’ni konuk edecek.

Üniversiteler Süper Ligi ilk hafta karşılaşmaları 10 Şubat Pazar günü oynanacak altı karşılaşma ile devam edecek. Saat 19.00’da haftanın en çekişmeli karşılaşmalarından biri olması beklenen müsabakada, Hacettepe Üniversitesi, 19 Mayıs Dış Sahalar’da Ankara Ünviersitesi ile karşılaşacak.

Pazar günü Ankara’da bir diğer müsabakada ise ODTÜ, saat 18.00’da 19 Mayıs Dış Sahalar’da Bilkent Üniversitesi’ni konuk edecek. Geçtiğimiz sezon Üniversiteler Ligi’nde beklentileri karşılayamayan Gazi Üniversitesi ise saat 13.30’da Ankara Olimpik Spor Tesisleri-Teknikokullar’da ligin yeni ekibi Kocaeli Üniversitesi karşısında galibiyet arayacak.

Sakarya’da ise ligin bir başka yeni ekibi Işık Üniversitesi sahne alacak. Işık Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi BESYO Çim Sahası’nda saat 13.00’da Sakarya Ünivesitesi’nin konuğu olacak.

1.Hafta’da Eskişehir’de oynanacak maçta ise Anadolu Ünivesitesi, kendi kampüsünde saat 11.00’da Isparta ekibi Süleyman Demirel Üniversitesi’ni ağırlayacak.

Kulüpler Ligi’nin ertelenmesiyle uzun bir aranın ardından Amerikan futboluyla buluşacağımız Üniversiteler Süper Ligi’nin ilk haftasında, bu dört şehirdeki Amerikan futbolu severleri tribünleri doldurmaya bekliyoruz.

Yazan: Kaan Özaydın