Takım kaynaklarından gelen habere göre Atlanta Falcons, running back Michael Turner, defensive end John Abraham ve cornerback Dunta Robinson’ı serbest bıraktı. Haber ESPN’de son dakika olarak verildi. Takım ise bu haberi daha sonra Twitter’dan onayladı.

The Atlanta Journal-Constitution ise bu hamle sonucunda Falcons takımının salary cap’inde 15.9 milyon $’lık bir boşluk sağladığını yazdı. Michael Turner’ın serbest bırakılması beklenen bir hamleydi ancak Dunta Robinson ve John Abraham’ın da takımdan gönderilmesi sürpriz yarattı. Dunta Robinson’ın serbest bırakılmasının amacının cornerback Brent Grimes ve safety William Moore ile yeniden anlaşabilmek için salary cap’te yer açmak olduğu konuşuluyor.

Atlanta Falcons’ın büyük bir biçimde pas baskısı kurabilecek oyuncuya ihtiyacı varken ellerindeki bu işi en iyi yapan Abraham’ı serbest bırakması büyük bir sürpriz olarak nitelendiriliyor. Bazı spekülasyonlara göre Falcons, Abraham yerine Osi Umenyiora’yı takıma katmayı planlıyor.

Takımın Genel Manager’ı Thomas Dimitroff konuyla ilgili Atlanta Journal-Constitution’a açıklama yaptı. “2008 yılında göreve geldiğimizde genç bir takımdık. Geçen sene ise ligin en yaşlılarından birisiydik.” dedi.

Yazan: Görkem Şahinoğlu