Arizona Cardinals, geçtiğimiz yılın çoğunu sakatlıklarla boğuşarak geçiren running back Beanie Wells’i serbest bıraktı. Ohio State’te geçirdiği parlak kariyerin ardından 2009 yılında ilk turdan seçilerek NFL’e adım atan oyuncu sadece bir sezonu tüm maçlarda oynayarak bitirmişti, o da çaylak sezonuydu.

Wells, 2011 sezonunu 1,000 yard üzeri koşup 10 touchdown ile tamamlamıştı ancak geçtiğimiz sezon ayak parmağındaki sakatlık nedeniyle sadece sekiz maç oynayabilmişti. Geçtiğimiz sezonu NFL’in en kötü hücumlarından birinin parçası olarak 234 yard ve sekiz touchdown ile tamamlamıştı.
Wells böylelikle Arizona Cardinals’ın gitgide büyüyen serbest bırakılan oyuncular listesine eklenmiş oldu. Serbest kalan diğer önemli isimler beş kez Pro Bowl seçilen safety Adrian Wilson, geçen yıl ilk on bir cornerback olan William Gay, wide reciever Early Doucet ve linebacker Stewart Bradley idi.
Wells, serbest kalmadan önce konuyla ilgili bir tweet attı; “Az önce bilgilendirildim, bugün serbest bırakılacağım. Cardinals organizasyonuna hayalimi yaşamamı sağladıkları için teşekkür etmek istiyorum.” Bir kaç dakika sonra ise “En iyisi henüz gelmedi!!” şeklinde bir tweet daha attı.
Yazan: Görkem Şahinoğlu