Para gerçekten zaman demek. Kimse bunu Elvis Dumervil ve Denver Broncos takımından daha iyi bilemez. Geçtiğimiz yapılan anlaşmanın ardından evrakların gecikmesi sonucu Dumervil bir anda kendini işsiz buldu, Broncos ise Dumervil’i serbst bırakmak zorunda kaldığı için en iyi defensive end’inden yoksun kaldı.

Anlaşmaya yakın bir kaynak The Associated Press’e bu karışıklıkla ilgili detaylı bilgi verdi fakat isminin açıklanmasını istemedi çünkü anlaşma gizliydi. Kaynağın anlattığına göre gün şöyle geçti:

– 13.25’te Dumervil, 2013 AFC West şampiyonuyla oynamaya devam edebilmek için ücretinde 4 milyon dolarlık bir indirimi kabul etti.

– Evraklar  imzalanmak ve lig yönetimine gönderilmek üzere hazırdı. Ama saat 13.59’da Broncos takımına imzalanmış hiç bir belge fakslanmadı.

– 13.59′ kadar imzalanmış belgenin gelmemesi dolayısıyla Broncos, Dumervil’i takımdan kesmek zorunda kaldı çünkü verilen süre 13.59’a kadardı. Takım zor durumda kaldı çünkü orijinal kontratta Dumervil’e 12 milyon ödemeyi taahhüt etmişlerdi.

– Takım imzalanmış kontratı faks yoluyla 14.06’da aldı. Bu verilen sürenin bitiminden 7 dakika sonrasıydı.

Broncos front office’inden John Elway takımın son kontartı Dumervil’e saat 11’de yolladığını ve karar için saat 13’e kadar süre verildiğini söyledi. Elway, Dumervil’in kontratı 13.25 civarında kabul ettiğini ve  ”zaman kısıtlaması konusundaki endişelerimizi kendisine iletmemize rağmen belgeler ligin  verdiği zaman içinde yetişmedi.”

Elway ”Elvis’den bize hiçbir belge ulaşmadı ve saat 14’ten sonra kendisine salıvermek zorunda kaldık” dedi.

Dumervil’in menajeri Marty Magid yazılı ve sesli hiçbir mesaja cevap vermedi. Ligin en iyi defensive end’lerinden biri olan Cliff Avril’in de Seatlle ile yıllık 7.5 milyon dolar civarında iki yıllık sözleşme imzalamadan önce içinde bulunduğu free agent piyasasına artık Dumervill de katılmış oldu.

Elvis Dumervil, bu olayların sonucunda menajeriyle yollarını ayırdı.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz