St. Louis Rams, Pazar günü free agent piyasasının en değerli isimlerinden ofansif tackle Jake Long ile anlaştı.

2008 yılının draftı’nda Miami Dolphins’in ilk sıradan seçtiği Long, geçtiğimiz hafta birkaç gün St. Louis’de kalmış fakat takımla yaptığı görüşmelerden bir sonuç alamamıştı. Fakat Rams’in genel müdürü Kevin Dernoff, takım taraftarlarının dört gözle beklediği müjdeyi pazar günü verdi.

Long, takımla 5 yıllığına anlaşan tight end Jake Cook’tan sonra, Rams’in serbest oyuncu piyasasından kadrosuna kattığı ikinci isim oldu. Ayrıca St. Louis, 2008 yılının draftında ikinci sıradan seçilen ve geçtiğimiz iki sezonda da toplam 24.5 sack yaparak iyi bir performans çıkaran Chris Long’u da kadrosunda barındırıyor.

Long, kariyerinin ilk üç NFL sezonunda Dolphins’in çıktığı her karşılaşmaya ilk 11’de başladı ve ilk dört NFL sezonunda da Pro Bowl yapmayı başardı, fakat yıldız oyuncu geçtiğimiz iki sezonun sonunda geçirdiği sakatlıkların pençesinden tam anlamıyla kurtulamadı.

2012 sezonunu da sol kol kasından geçirdiği sakatlıkla kapatması nedeniyle Dolphins, Long’a franchise tag uygulayıp önümüzdeki sezon için 15.4 milyon dolar verme planını rafa kaldırdı.

Geçtiğimiz hafta yeni transfer Cook’un basına tanıtıldığı konferansta konuşan head koç Jeff Fisher tackle Rodger Saffold’un, yedeğe çekilmesi durumunda mutlu olmayacağını söyleyen menajer ile adeta alay etmişti.

Rams, bir önceki offseason’da da line’ını güçlendirmek adına free agent Scot Wells ile anlaşmıştı.

Yazan: And Kaan Yılmaz