Green Bay Packers’ın yıldız quarterback’i Aaron Rodgers’ın, NFL tarihinin en çok kazanan quarterback’i unvanını ele geçirmesine sayılı günler kaldı.

Packers ile yıldız quarterback arasında yapılan görüşmeler olanca hızıyla sürüyor. Yapılan görüşmeler ve geçtiğimiz sezonun Super Bowl şampiyonu Baltimore Ravens’ın,Super Bowl MVP’si quarterback Joe Flacco ile imzaladığı anlaşma ve bu anlaşmanın Flacco’yu,NFL tarihinin gelmiş geçmiş en çok kazanan quarterback’i yaptığı düşünüldüğünde, Rodgers’ın Packers ile makul fiyatlara anlaşacağı düşünülmüyor ki gidişata göre de yıldız quarterback NFL tarihinde ilk kez yıllık 25 milyon dolar kazanan oyuncu olacak.

Packers, Rodgers’ın dışında yıldız linebacker’ı Clay Matthews’un da kontratını uzatmaya çalışıyor. İlerleyen günlerde Matthews’un NFL tarihinin en çok kazanan savunma oyuncusu olma unvanını Buffalo Bills  defansif end’i Mario Williams’dan devraldığını görürsek, bu hiç de şaşırtıcı olmayacak. Ayrıca Packers, kontratı sona eren defansif tackle  B.J. Raji ile de anlaşma sağlamak için uğraşmak zorunda kalacak.

Diğer NFL takımları kadar parlak bir bütçeye sahip olmayan Packers’ın bu oyuncularla yapacağı yeni kontratları, bütçesini ve diğer oyunculara ödediği maaşları göz önünde bulundurarak düzenlemesi gerekiyor, çünkü,önümüzdeki günlerde gelmesi beklenen rekorları alt üst edecek kontratlar için takımın iyi bir mali düzenlemeye ciddi anlamda ihtiyacı var. Ayrıca, özellikle Rodgers ile yapılacak olan kontrat, başta Atlanta Falcons’un yıldız quarterback’i Matt Ryan olmak üzere takımlarından yeni kontratlar bekleyen diğer quarterback’ler için de büyük bir önem arz ediyor.

Şu anki durumda, Rodgers’ın rekor kıracak bir anlaşma imzalaması en muhtemel senaryo olarak görülüyor. Eğer Rodgers’ın anlaşması NFL tarihinin en yüklü iki anlaşmasına sahip Joe Flacco ve New Orleans Saints quarterback’i Drew Brees’inkiler gibi düzenlenirse, yıldız quarterback’in alacağı ücret astronomik rakamlara çıkacak.

Rodgers’ın şu anki anlaşmasına göre alacağı ücret 2013 sezonu için yalnızca 9.75 milyon dolar ve 2014 sezonu içinde yalnızca 11 milyon dolar.

Yazan: And Kaan Yılmaz