Arizona Cardinals, iki sezondur sakatlıklarla boğuşan quarterback’i Kevin Kolb’u serbest bıraktı. Takımın Cuma günü aldığı bu karar, Kolb’a verilecek 2 milyon dolarlık primin son ödeme tarihinden hemen önce geldi.

Cardinals 2011 sezonu öncesi, ikinci tur draft hakkı ve cornerback Dominique Rodgers-Cromartie karşılığında Philadelphia Eagles’tan kadrosuna kattığı Kolb’a, takımda forma giydiği iki sezonda 20 milyon doların üzerinde ödeme yaptı.
Ancak Kolb, sakatlıklarla boğuşarak geçirdiği bu iki sezonda istikrarsız performanslar sergiledi ve istenen verimi bir türlü veremedi. Kolb, Cardinals ile yaptığı son anlaşmaya göre bu sezon 9 milyon dolar kazanacaktı.

Cardinals, bu haftanın başlarında free agent quarterback Drew Stanton ile anlaşma imzaladı. Stanton 2012 sezonunda Indianapolis Colts’ta, çaylak quarterback Andrew Luck’ın yedekliğini yapmıştı ve sezon boyunca Colts’ta yardımcı head koçluk yapan ve bu sezon Cardianls’ta head koçluk yapacak 2012 sezonunun en değerli koçu ödülüne sahip Bruce Arians ile çalışmıştı.
Cardianls’ın geçtiğimiz sezon takımda head koçluk yapan Ken Whisenhunt’ı görevinden aldığını duyurduğu basın toplantısında takım başkanı Michael Bidwill “Kolb ile ilişkileri koparmaya hazır değiliz.” açıklamasını yapmıştı fakat takım head koçluğa Arians’ı getirip Steve Keim’ı genel menajerliğe terfi ettirdikten hemen sonra quarterback pozisyonunda da revizyona gitti.
Kolb, Cardinals forması giydiği iki sezonda yalnızca (14’ü starter olmak üzere) 15 maça çıkabildi ve geçtiğimiz sezonda da formasını bir diğer Cardianls quarterback’i John Skelton’a kaptırdı.

 Yazan: And Kaan Yılmaz