Bears, 2013 sezonu için linebacker Brian Urlacher ile anlaşma sağlayamadı ve böylece takımın en önemli parçalarından biri olan Urlacher ile Bears’ın yolları tam 13 yıl sonra ayrıldı.

Bears genel menajeri Phil Emerey konu ile ilgili verdiği demeçte “Brian ile anlaşma sağlamayı başaramadık ve bu başarısızlığın ardından iki tarafta kendi yoluna gitmeye karar verdi.” derken “Brian, 10 yıldan uzun süredir ligimizin en seçkin oyuncularından bir konumunda. Bu süreçte takıma çok iyi liderlik yaptı ve Bears’ın, o özlenen galibiyet kültürünü kazanmasına da fazlasıyla yardımcı oldu. Saha içinde ve dışında takıma verdiği her şey için ona minnettarız. Brian her zaman bir Bears olarak kalacak.” açıklamasını yaptı.

NFL.com muhabiri Ian Rapoport, çarşamba günü internet ağı üzerinden Bears’ın Urlacher’a bir teklif yaptığını duyurdu. Ardından Urlacher, Chicago Tribune adlı gazeteye Bears’ın kendisine, önümüzdeki sezon için 2 milyon dolarlık bir teklif yaptığını söylerken bu teklifi şu manidar sözlerle nitelendirdi: “Bu bir ültimatom, karşılıklı alınmış bir karar değil.” Yıldız linebacker bu sözlerinin ardından da Bears defterini artık kapatmak istediğinden bahsetti.

Urlacher, bir haftadır serbest oyuncu piyasasında ancak Bears dışındaki takımlardan teklif almakta fazlasıyla zorlanıyor. Bears,yıldız linebacker’ı takıma geri getirmeyi çok istiyordu fakat taraflar imzalanacak anlaşmanın koşulları konusunda bir sonuca ulaşamadı.Her ne kadar Urlacher gibi Hall of Famer oyuncular yıllarca oynadıkları şehirlerden ayrılıp başka takımlara gittiklerinde aldıkları ücretlerde büyük bir azalma görülse de, bu tip oyunculara az ücret vaat ederek onları takımda tutmaya çalışmak çok zor.
Urlacher, Bears’ın bir önceki head koçu Lovie Smith’in tercih ettiği Tampa 2 savunma dizilimine (temelde 4-3 dizilime dayanan savunma taktiği) iyi uyum sağlayan oyuncuların başında geliyordu. Kariyerinde 8 kez Pro Bowl yapmayı başaran Urlacher, 2005 yılında yılın savunma oyuncusu olma onuruna ulaşmayı başarmıştı. Bu nedenle yıldız linebacker, her takım sahibinin kadrosunda görmek isteyeceği tipten bir oyuncu.

Yazan: And Kaan Yılmaz