Indianapolis Colts, geçtiğimiz iki sezon Tennessee Titans için ter döken quarterback Matt Hasselbeck’ı kadrosuna kattı .Kariyerine 1998 sezonunda efsane quarterback Brett Favre’ın yedekliğini yaparak başlayan Hasselbeck, önümüzdeki sezonda da Colts’un genç yıldızı Andrew Luck’ın yedekliğini yapacak.

Titans tarafından iki gün önce serbest bırakılan 37 yaşındaki Hassselbeck, Colts ile anlaşarak eski takımının AFC Güney Grubu’ndaki en önemli rakiplerinden birine transfer olmuş oldu.

Anlaşmanın iki yıllığına 8 milyon dolar değerinde olduğu belirtildi, Colts’un bu transferi gerçekleştirerek önemli bir hamle yaptığını söyleyebiliriz çünkü geçen sezon Andrew Luck’ın yedekliğini yapan quarterback Drew Stanton’u serbest bırakıp Arizona Cardinals’a kaptıran takımın bir yedek quarterback’e ciddi anlamda ihtiyacı vardı.

Ayrıca Colts bu hamleyle 2012 yılının draftında ilk ve son sıradan draft ettiği quarterback’ler Luck ve Chandler Harnish ile deneyimlerini paylaşması ve onlara bir nevi abilik etmesi için bir veteran quarterback’i de kadrosuna dahil etti.

Geçtiğimiz sezon yaptığı 4374 yardlık toplam pas oyunuyla bir çaylak quarterback olarak bu alanda rekoru kırmayı başaran ve attığı isabetli paslar ve touchdown paslarıyla gelmiş geçmiş en iyi çaylak quarterback’ler arasına giren Luck, elde ettiği bu başarılara karşın tam 41 kere sack yemişti.

Colts, hücum takımının bu zaafını gidermek için de geçen hafta right tackle Gosder Cherilus ve guard Donald Thomas ile anlaşma imzaladı. Şu an Hasselbeck ise takımın B planı konumunda.

Yazan: And Kaan Yılmaz