Transfer döneminde yoğun bir wide receiver trafiği yaşayan New England Patriots, bu sefer de free agent receiver Michael Jenkins ile anlaştı.

Geçtiğimiz sezon Minnesota Vikings’de dokuzuncu NFL sezonunu geçiren Jenkins,,sezonu toplam 440 yardlık 40 reception ile kapatıp ve 2 kez de touchdown yapmayı başarmıştı. 2004 yılının NFL Draft’ında Atlanta Falcons tarafından ilk tur 29. sıradan seçilen Ohio State Üniversitesi çıkışlı Jenkins, 2011 sezonundan sonra sekiz sezon formasını giydiği Falcons’tan ayrılıp Vikings ile anlaşmıştı.

NFL’de geçirdiği dokuz sezonda toplam 4,427 yardlık 35 reception yapıp 25 touchdown’a imza atan Jenkins, 79’u ilk 11’de olmak üzere tam 130 karşılaşmada forma giydi.

Bu offseason’da hareketli günler geçiren New England Patriots, geçtiğimiz sezon 118 reception yapmayı başaran yıldız wide receiver’ı Wes Welker’ı Denver Broncos’a gönderip yine geçtiğimiz 78 reception yapan bir diğer wide receiver’ı Brandon Lloyd’u da serbest bırakarak en iyi iki wide receiver’ını kadrosundan çıkarmıştı.

Ancak Patriots, gönderdiği iki wide receiver’ı yerine geçtiğimiz sezonu sakatlıkların pençesinde geçiren ve ardından bu offseason’da St. Louis Rams tarafından serbest bırakılan yıldız wide receiver Danny Amendola’yı ve Buffalo Bills’in istikrarlı wide receiver’ı Donald Jones’u kadrosuna katmayı başardı.

Yazan: And Kaan Yılmaz