Denver Broncos tarafından bu offseason’da serbest bırakılan linebacker Elvis Dummervil’i, son Super Bowl şampiyonu Baltimore Ravens kaptı.

Anlaşma imzalayacağı takımda öncelikle mutlu olmak isteyen Dummervil,bu nedenle yedi sezon formasını giydiği Denver Broncos ile yeniden anlaşmayı reddetti. NFL.com muhabiri Jeff Darlington da yıldız linebacker’ın Ravens ile her konuda anlaştığını söyledi ve Denver Post gazetesinden Mike Kils ise yapılan anlaşmanın beş yıllık olduğunu duyurdu.

Elvis Dumervil’in Ravens ile imzalamasının ardından Broncos’un futbol koordinatörü John Elway yayınladığı demeçte, yıldız linebacker’ı takımda tutmak için çok çalıştıklarını belirtirken Dumervil’e bundan sonraki NFL macerasında başarılar dilediğini sözlerine ekledi.

Elway demecinde “Elvis Dumervil’i Broncos’ta tutabilmek için bir haftadan uzun bir süredir çok titiz bir çalışma yürüttük.” derken “Elvis’i serbest bırakmak zorunda kalmadan önce ona birçok kontrat teklifi yaptık ancak onunla yola devam etmek için anlaşmaya varamadık. Elvis bu takımın kaptanıydı ve Broncos’ta geçirdiği yedi sezonda takımda ha rika işlerin altına imzasını attı.Ona,bu takıma kattığı her şey için çok teşekkür ediyorum.Umarım Elvis’in bundan sonraki NFL kariyeri çok iyi geçer.” açıklamasını yaptı.

Elvis Dumervil, Ravens ile anlaşma imzalayarak Broncos’ta altı yıl beraber çalıştığı defansif koordinatör şu an ise Baltimore’da linebacker koçluğu yapan Don “Wink” Martindale ile yeniden beraber çalışma şansı elde etmiş oldu.

Ravens genel menajeri Ozzie Newsome, gelen Super Bowl şampiyonluğunun ardından 8 starter oyuncunun (bu oyunculara yıldız safety Ed Reed ve yıldız wide receiver Anquan Boldin de dahil) serbest bırakılması veya başka takas edilmesi nedeniyle çok sert eleştirilere maruz kalmıştı ama Elvis Dummervil hamlesiyle bu offseason’da adeta yaprak dökümüne uğrayan Ravens savunmasının 2013 sezonunda güçleneceği bir gerçek.

Yazan: And Kaan Yılmaz