“Kulüpler ligi başlayacak mı? Çakışan haftalar ne olacak? Hakem ücretlerini kim ödeyecek? “Ev sahibi takımlar hakemleri karşılayacaktır.” ne demek?”  Ya da bunları boş verelim çünkü Üniversiteler Ligleri’nde 22 maç geride kaldı. Süper Lig gruplarında son hafta nasıl geçecek, kim ne yapabilir durumlarına bakalım isterseniz.

A grubunda ilk maçlarından galibiyetle ayrılan Bilgi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi, 2. Hafta maçlarını da kazanarak yarı final iddiası olan iki takım konumuna geldiler.  16 Mart Cumartesi Anadolu Hisarı Sahasında Saat  14.00 olarak planlanan Bilgi Üni. – Anadolu Üni. maçının galibi gruptan çıkacak. Grubun diğer maçında ise aynı gün 12’de Isparta 30 Ağustos Stadyumunda oynanacak olan Süleyman Demirel Üni. – Yaşar Üni.  Karşılaşması ise kazananın gelecek sezon için Süper Lig’de mücadeleye devam edeceği, kaybedenin ise 1. Lige düşeceği maçlardan olması dolayısıyla iki takım için de önemli.

Son şampiyon Boğaziçi Üniversitesi yine aynı tarihte başlangıç saati 13.00 olarak görünen maçta ODTÜ’yü konuk edecek. Her iki takımda ilk iki hafta maçlarını kazandıklarından bu maçın sonucu da gruptan çıkan takımı belirleyecek. ODTÜ iki maçında da fazla skor üretmese de rakiplerine sayı şansı vermedi. Boğaziçi ise toplamda 67 sayı atarak iki galibiyete ulaştı. B grubunda kümede kalma mücadelesi iki Ankara takımı arasında; Pazar 12’de Bilkent Üniversitesi Merkez Çim Sahada oynanacak olan karşılaşmadan yenik ayrılan takım önümüzdeki yıl 1. Ligde yer alacak.

Geçtiğimiz yılın yarı finalistlerinden Sakarya Üniversitesi ligin yeni ekiplerinden Işık Üniversitesi karşısında aldığı yenilgiden sonra Akdeniz Üniversitesi maçını da kaybederek ligden düşmesi kesinleşen ilk takım olurken grubun favorisi görünen İTÜ ise yarı finali garantiledi. C grubunun son hafta maçları 16 Mart Cumartesi oynanacak. Grupta 2. ve 3. sırayı alacak takımları belirleyecek olan Akdeniz Üni. – Işık Üni. maçı saat 11’de Akdeniz Üniversitesi 3. Nolu Çim Sahada, Sakarya Üni. – İTÜ maçı ise Sakarya Üniversitesi  BESYO Çim Sahada, bu maçın başlangıç saati ise 13.00 olarak açıklandı.

Beş yıllık Üniversiteler Ligi tarihinde ikişer kez şampiyon olan iki takım; Gazi Üniversitesi ile Hacettepe Üniversitesi  17 Mart Pazar 18.00’da başlayacak maçta kozlarını paylaşacaklar. İlk iki hafta skorlarına göre daha iddialı görünen taraf Gazi Üniversitesi. D Grubundaki diğer karşılaşma yine ilk iki haftada galibiyet alamayan Kocaeli Üniversitesi – Ankara Üniversitesi arasında. Kocaeli Atletizm Sahasında, Pazar 13’te başlayacak olan karşılaşma geçtiğimiz yıl oynanan 1. Lig finalinin rövanşı olarak da kabul edilebilir.