Bengals’ın websitesinden yapılan açıklamalara göre haftalar süren anlaşma çabaları ve son bir kaç gündür süren anlaşmazlıklar sonucunda Bengals, eski Steelers linebacker’ı James Harrison ile anlaşmaya vardı. Yapılan açıklamada anlaşmanın iki yıllık olduğu bildirildi.

Bu transfer iki taraf için de çok akıllıca bir hareket. Steelers geçen ay Harrison’ı maaş açığına rağmen kesinti olmasını kabul etmediği ve takıma 6 milyon dolara mal olduğu için serbest bırakılmıştı.

Aynı zamanda, Bengals ise Manny Lawson’ı serbest bırakmıştı ve oyun başlatan strong side linebacker noktasında boşluk açılmıştı. Şimdi ise Harrison’dan bu boşluğu doldurması bekleniyor.

Harrison’ın menajeri Bill Parise, Bengals.com’dan Geoff Butch Hobson’a “James Harrison’ı takımınıza kattığınız gün mükemmel bir gündür” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Head koç Marvin Lewis daha önce yaptığı açıklamada, “Bence, ki tarafta bir sonuca varmak istiyor, bu nedenle anlaşmanın sağlanması çok zor olmayacak. Çünkü herkes draftlara başlandığında durumun daha farklı bir hal alacağının farkında.” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Harrison, bu ay 35 yaşına girecek ve şuan 2008’de 16 sack yapan oyuncu olmasa da pass-rusher olarak bir ya da iki yıl etkili olabilir. Harrison muhtemelen yeni takımı ile uzun bir gelecek geçirmeyecek fakat yine de geçici olarak başarılı bir tedbir. Tüm bunlara ek olarak, savunma koordinatörü Mike Zimmer, veteran oyunculardan aldığı şaşırtıcı verimlerle tanınıyor.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya