2013 NFL draftında şok bir kararla 8.sıradan seçme hakkını St. Louis Rams ile takas eden Buffalo Bills 16.sıradan Florida State Üniversitesi’nin yetenekli quarterback’i E.J. Manuel’ı seçti ve böylece Manuel, 2013 draftının en üst sıradan ve ilk turdan seçilen tek quarterback’i oldu.

Bills adına Rams ile sıra takasına karar veren genel menajer Buddy Nix, böylece takımın en büyük sıkıntılarından biri olan quarterback pozisyonuna önemli bir isimi kazandırmış oldu.

Nix konu ile ilgili verdiği demeçte “Takımımız için en iyi seçimi yapmaya çalıştık. Draft’ta ne zaman ne olacağını hiçbir zaman bilemezsiniz.” derken “Normalde bu tip olaylarda endişeye kapılmazdım fakat bu sefer verdiğimiz karar beni oldukça heyecanlandırdı.” açıklamasını yaptı.

Bills’in yaptığı seçimle Manuel, ofansif line oyuncularının adeta ortalığı kasıp kavurduğu 2013 NFL Draftı’nın yalnızca en üst sıradan seçilen quarterback’i olma ünvanını kazanmakla kalmadı ayrıca 1.turda seçilen tek quarterback de oldu. Aslında Bills, 1.tur 8.sıradan seçme hakkını, 16. 46. ve 222. sıradan seçme haklarına karşılık St. Louis Rams ile takas etmeseydi büyük ihtimalle Manuel yerine başka bir oyuncuyu draft edecekti.

Manuel, Bills tarihinde draftlarda ilk turdan seçilen üçüncü quarterback oldu ve Bills, Hall of Famer quarterback Jim Kelly’nin 1996 sezonun ardından emekliye ayrılmasından bu yana ciddi bir quarterback sorunuyla karşı karşıya.

Manuel’in, 13 yıldır post-season dahi göremeyen (NFL takımları arasında en uzun playoff hasreti) ve önümüzdeki sezona yeni head koç Doug Marrone önderliğinde yeni bir yapılanmayla girecek olan Bills’in yeni yüzü olması bekleniyor.

Bills ilk turda Manuel’i seçerek, geçtiğimiz dört sezonu Marrone önderliğindeki Syracuse Üniversitesi’nde geçiren quarterback Ryan Nassib’i seçme şansını da bir bakıma elinin tersiyle itmiş oldu.

Yazan: And Kaan Yılmaz