Kadrosunda Aaron Rodgers gibi pas oyunları anlamında harika işler çıkaran bir quarterback’e sahip olan Green Bay Packers, 2013 NFL draftının 2. turunda -genelde 61. sıradan- Alabama’nın yıldız running back’i Eddie Lacy’yi seçti ve kadro derinliğine sahip olmadığı belki de tek bölge olan running back pozisyonuna çok yetenekli bir ismi takviye etmiş oldu.

Draft öncesinde yapılan birçok analizde aslında Packers’ın ilk tur seçimi olması beklenen Alabama Üniversitesi çıkışlı Lacy, koşu oyunlarındaki güçlülüğü ve tackle’lar karşısında sergilediği akıl almaz dayanıklılıkla tanınıyor.

Eddie Lacy bu nedenle son yıllarda büyük bir running back arayışı içinde olan Packers için adeta biçilmiş bir kaftan.

Lacy, Packers tarafından seçilmesinin ardından verdiği demeçte “Fiziksel anlamda güçlü ve dayanıklı bir running back olma özelliğine sahibim.” derken “Ama bu özelliklerin yanında defans oyuncularını bir anda aldatıp çok uzun koşu oyunlarının altına da imzamı atabiliyorum. Bir running back’in yapabileceği her oyunu en iyi şekilde oynayacak yeteneğe sahibim.” gibi iddialı bir açıklamada bulundu.

1.80 boyunda 105 kilo olan Lacy, kolej kariyerini yaptığı koşu oyunlarında aldığı ortalama 6.77 yard ile kapattı ve bu alanda geçtiğimiz sezon NCAA’de sahaya çıkan running back’ler içinde en iyisi olmayı başardı. Ancak bu etkileyici kolej performansına rağmen Lacy, draftta vasat bir sıradan (2.tur 29.sıra) seçilmekten kurtulamadı.

Lacy bir running back’te bulunması gereken birçok özelliğe sahip olsa bile, oyuncunun şu anki sağlık durumu hakkında bazı şüpheler var. Yetenekli running back, geçtiğimiz sezon dizinden geçirdiği sakatlığın ardından şubat ayında düzenlenen NFL Scouting Combine’da kendini gösterme şansı bulamadı ve kaçırdığı scout’ı birkaç hafta önce Alabama Üniversitesi’nin kampüsünde gerçekleştirdi. Her ne kadar Lacy’nin bu mini-scout performansı bir hayal kırıklığı yaratsa da oyuncu kendine fazlasıyla güveniyor.

Geçtiğimiz sezon toplam 1,322 yardlık koşu oyunu yapıp 17 de touchdown koşusu yapmayı başaran Louisiana doğumlu Lacy verdiği bir başka demeçte “Scout’ta gösterdiğim performans konusunda yapacak bir şey yok. Artık bir an önce yeni takım arkadaşlarıma katılıp onlara maksimum düzeyde katkı yapmak istiyorum.” açıklamasını yaptı.

Packers, Lacy’nin başka bir takım tarafından seçilmesi ihtimalini göz önünde bulundurarak, draftın 2.turundaki 23.sıradan seçme hakkını, 2.tur 29.sıra  ve 6.turdan (genelde 173. sıra) seçim hakkı karşılığında,San Fransisco 49ers ile takas etti.

Yazan: And Kaan Yılmaz