San Francisco 49ers sağ tackle’ı Anthony Davis ile beş yıllığına 37 milyon dolara (17 milyon doları garanti olmak üzere) anlaştı. CBS Sports’un NFL sorumlusu Jason La Canfora bu anlaşmanın gerçekleştiğini onayladı. Bu, 2010 yılında takımın ilk turda seçtiği oyuncunun 2019’a kadar San Francisco’da kalacağı anlamına geliyor.

Bu haber önce PFT ve ESPN tarafından duyuruldu. Bu anlaşma 49ers’ın takımdaki genç yetenekleri tutmak için yapacağı birçok hamlenin ilki olabilir. İleride kontratlarını uzatmaları muhtemel diğer oyuncular ise guard Mike Lupati, quarterback Colin Kaepernick ve wide receiver Michael Crabtree. Bütün bu oyuncular 2009 yılı ilk ya da ikinci tur seçimi ve 2015 yılına kadar çaylak kontratları devam edecek isimler…

2012 yılında 49ers ligin en iyi ofansif çizgisine sahip olmakla gurur duyuyordu. 49Ers’ın elinde kusursuza yakın bir lineman ekibi vardı. Birçok takım 49ers’da kadrodan çıkarılan oyuncuları kadrolarına katmak için her şeyi yapabilirdi.

Alex Boon’un gelişi büyük bir etki yarattı, ayrıca Anthony Davis oyununu bir üst seviyeye çıkardı çarkın önemli bir dişlisi. Bu oyuncular genç birer ofensif line standarts ve ligi uzun süre domine etmek için hazırlar.Terrell Suggs’ın bu konudaki düşüncelerin iöğrenmeyi heyecanla bekliyoruz.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz