Nnamdi Asomugha yeniden California’ya dönüyor. University of California’da bir süre oynadıktan, Oakland Raiders ile de iki kere All-Pro’ya seçilmesinin ardından şimdi de koyun diğer tarafında San Francisco 49ers ile yeteneklerini ortaya koyacak.

Yıldız cornerbac, San Fransisco 49ers ile bir yıllık anlaşmaya vardı, bu bilgi NFL.com’un habercilerinden Ian Rapoport tarafından duyuruldu. Rapoport’a göre Nnamdi Asomugha, 1.35 milyon dolar taban maaş alacak ve bunun üzerinde primler ve ek ödemelerle 1.65 milyon daha koyabilecek. Asomugha, Philadelphia Eagles’tan da ayrılırken dört milyon dolar almıştı.

San Francisco 49ers ile New Orleans Saints, Asomugha’yı transfer etmeye en yakın iki takımdı ama yıldız oyuncu eski savunma koordinatörü Rob Ryan ile New Orleans’ta buluşmaktansa, geçtiğimiz yıl NFC şampiyonu olan San Francisco ile anlaşmayı tercih etti.

Asomugha, 2011 yılında en gözde free agent’lardan biri olarak olarak, Eagles ile sözleşme imzalamıştı.Fakat onun baskıcı oyunu hiç bir zaman Philadelphia’nın geçtiğimiz iki sezondur uygulamaya çalıştığı  “Wide Nine” taktiği ile uyumlu olmamıştı. 31 yaşındaki oyuncunun geçtiğimiz sezonki performansı kendi standartlarından oldukça uzaktı.

49ers, Asomugha’nın yeniden parlayacağını ve kendi taktiklerine gücüyle destek olacağını umut ediyor. Bir ufak sorun ise Philadelpiha’da Asomugha’nın git gide inancını yitirmesi. Fakat San Fransisco ile yeniden eski formunu yakalayabileceğine dair de umutlar var.

Geçtiğimiz yıl şampiyonluğu kıl payı ile kaçıran 49ers’ın kadrosundaki en büyük eksiklik secondary’de tecrübeli bir oyuncunun bulunmamasıydı. Jim Harbough ve ekibi, Asomugha ile bu boşluğu doldurduğuna inanıyor.

Yazan: Aykut Hacıoğlu