Jacksonville Jaguars, 2013 NFL Draftı’nda, dört yıllık kolej kariyerinde quarterback olarak yalnızca 26 maça çıkan ve bu 26 maç dışında da running back ve wide receiver pozisyonunda oynayan Michigan Üniversitesi çıkışlı Denard Robinson’u seçenve böylece son birkaç sezondur aradığı yetenekli quarterback’i draftta bulma şansını çok da iyi kullanamadı.

Ancak Jaguars, draft sonrasında quarterback kadrosunu çok tanıdık bir ismin kardeşiyle güçlendirdi ve Green Bay Packers’ın şimdiden Hall of Famer olması kesinleşmiş quarterback’i Aaron Rodgers’ın kardeşi Jordan Rodgers’ı kadrosuna kattı.

2013 draftında hiçbir takım tarafından draft edilmeyen Vanderbilt Üniversitesi’nin quarterback’i Jordan Rodgers’ın Jaguars’a katıldığını ilk olarak Pazar günü NFL.com muhabiri Ian Rapoport duyurdu. Ağabeyi Aaron gibi kolej kariyerine Butte Üniversitesi’nde başlayan Jordan, kendisini hiçbir zaman Aaron kadar geliştiremedi ve NFL takımlarının ilk turlardan seçebileceği bir quarterback olamadı.

Scouting Combine’da oyuncuları gözleyen NFL gözcüleri (scouts), Jordan hakkında Green Bay gazetesine verdikleri demeçte “Jordan’ın oyun zekası Aaron kadar iyi.” derken “Jordan fiziksel olarak da iyi durumda ancak oyuncunun en büyük eksiği ağabeyi Aaron kadar kuvvetli kollara sahip olmaması.” açıklamasını yaptılar.

NFL gözcüleri, her ne kadar Jordan’ın performansını yeterli bulmasalar da onun, bir NFL takımında üçüncü quarterback olarak rahatlıkla görev yapabileceğini düşünüyorlar.

Eğer Jordan, Jaguars’ın üçüncü quarterback’i olmayı ve önümüzdeki sezon zaman zaman da olsa NFL maçlarında forma giymek istiyorsa, Jaguars’ın sözleşme imzaladığı bir diğer undrafted quarterback Matt Scott’tan daha iyi olduğunu göstermek zorunda.

Arizona Üniversitesi’nin futbol takımı Wildcats’in quarterback’liğini yapan Scott, geçtiğimiz sezon head koç Rich Rodriguez’in kurduğu hücum sisteminde attığı 27 touchdown ve 14 interception ve yakaldığı %60’lık pas isabet oranıyla Seattle Seahawks’ın quarterback’i Russell Wilson’a benzetiliyordu.
Sonuç olarak, gelinen bu noktada Jaguars’ın quarterback’i depth chart’ı şu şekilde:

1- Blaine Gabbert
2- Chad Henne
3- Matt Scott
4- Jordan Rodgers
5- Denard Robinson

Yazan: And Kaan Yılmaz