James Harrison, Mike Wallace, Rashard Mendenhall, Keenan Lewis, Willie Colon… Pittsburgh’a veda isimlerden yalnızca bir kaçı. Steelers taraftarları bu durum karşısında oldukça tedirgin görünüyorlar.

Anlaşılan free agent’lar ise durumu pek de düzeltmiş görünmüyor. Eksikleri tamamlamak yerine genel menajer Kevin Colbert susmayı tercih ediyor. Herkes tarafından saygı gören ve kulüp içinde yaşananları dışarıya aktarmayı sevmeyen Pittsburgh Steelers, eleştirmenlerin hedef noktası haline gelmeye başladı.

Pittsburgh Post gazetesinin muhabiri Ron Cook geçtiğimiz günlerde yazdığı haberde şunları dile getirdi; “Takımın planı nedir görmek zor. Steelers’ı takip eden bir çok insan oldukça tedirgin durumda.”

Ancak oyun kurucu Ben Roethlisberger hiç de tedirgin değil. Başarılı quarterback, “Önümüzdeki sezonu berbat geçireceğimizi söyleyenler umurumda değiller. Onları görmezden gelmeyi tercih ediyorum, biliyorum ki rakiplerimizde aynı şeyleri düşünüyorlar, düşünsünler de. Avcı olmak hoşuma gidiyor.” şeklinde konuştu.

Çekirdek kadroyu oluşturan takımın emektar isimlerinin gidişini görmek taraftarların içini parçalasa da Mike Wallace’a gereğinden fazla para ödemek veya yaşı kemale eren James Harrison’la tekrar anlaşma masasına oturmak Steelers’ın tarzı değil. Kulüp şuanda drafttan en kârlı şekilde dönme planları yapıyor.

‘Big Ben’ hala takımın merkezindeyken Steelers’ı göz ardı etmek mümkün değil. Henüz Nisan ayındayız. Gidenlerin arkasından üzülmeyi bırakmak lazım çünkü söz konusu olan 2003’ten beri ligde mücadeleyi elden bırakmayan ve üç defa Super Bowl’a çıkıp iki şampiyonluk kazanan bir takım; Pittsburgh Steelers.

Yazan: Emre Canbaz