Quarterback Kevin Kolb, Arizona Cardinals onu serbest bıraktıktan sonra yavaş yavaş en çok ilgilenilen oyunculardan biri haline geldi. ESPN’den Adam Schefter’ın haberine göre, Kolb Cumartesi günü Bills ile kontrat imzaladı. Anlaşmanın 2 yıllığına ve 13 milyon dolar olduğunu belirtildi.

Kolb Arizona’da dökülürken -iki yılda sadece 15 maçta oynadı ve starter olarak sadece altı maç kazanabildi- Bills de kendi quarterback bölgesiyle ilgili problemler yaşıyordu. Ryan Fitzpatrick ile  2011 yılında imzaladıkları 59 milyon dolarlık pek de mantıklı olmayan sözleşmenin ardından Buffalo takımı onu bu ay serbest bıraktı. Eski bir Bills koçu, Fitzpatrick’i ortalamanın altında bir oyuncu olarak tanımlamıştı.

Kadroda sadece Tarvaris Jackson ve 2012  yılı kolej mezunu free agent Aaron Corp’un olumlu sinyal veren oyuncular olduğu düşünülürse Bills’in quarterback pozisyonunda daha çok derinliğe ihtiyaç duyduğu söylenebilir.

Jets ve Raiders’ın da Kolb ile ilgilendiği söyleniyordu ama bu isimler dışında free agent pazarında pek de adı geçmiyordu Kolb’un .Bunun sebebi belki de Cardinals’da John Skelton’ın onu 2012 yılının başında formayı Kolb’dan kapmasıydı.

Bu anlaşma yine de Bills’i bir sonraki ay draftta 8. sırada bir quarterback seçmekten alıkoymayacak gibi gözüküyor. Aslında bazı draft tahmincileri Bills’in quarterback olarak USC’den Matt Barkley, Syracuse’den Ryan Nassib, West Virginia’dan Geno Smith üçlüsünden birini seçmesini bekliyordu.

Bills’in yeni koçu Doug Marrone’un Syracuse’de Nassib’e Smith karşısında koçluk ettiği düşünülürse (ikisi de bir Franschise quarterback olarak görülmese de) onlardan birinin seçilmesi daha anlamlı olabilir diye düşünülebilirdi.

Kolb’un şuan için Fitzpatrick’ten daha iyi olabileceği şüpheli ama büyük ihtimalle ondan daha kötü de olmayacak.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz