Seattle Seahawks, aradığı yedek quarterback’i buldu. Salı gecesi yapılan açıklamaya göre Brady Quinn ile el sıkışıldı. Anlaşma detayları henüz açıklanmadı.

NFL’e ilk adımını Cleveland Browns ile atan Quinn, 2007 Draft’ında Notre Dame’den 22.sıradan seçilmişti. Quinn daha sonra Browns, Broncos ve Chiefs formasıyla çıktığı 24 maçta; denediği 550 pasın 296’sında isabet buldu, 12 touchdown ve 17 interception ile 3,043 yard atan oyuncunun oyun kurucu reytingi 64,4’da kaldı.

1.91m boyundaki ve 107 kg ağırlığındaki oyuncu, 2012’de Kansas City Chiefs formasıyla sekiz maça çıktı. 2009’dan beri ilk kez maça çıkan oyuncu, %58 pas isabetiyle 1,141 yard pas attı. Quinn, iki touchdown pası ve sekiz interception atarken Chiefs passing offence istatistiğinde ligin sonunda, 32.sırayı kaldı.

Quinn, Seahawks’ın Pazartesi günü görüştüğü dört quarterback’ten biriydi. Diğer adaylar ise şu isimlerdi:

Matt Leinart, 2006 Dratı’nın 1.tur seçimlerinden olan oyuncu, aynı zamanda da Seahawks head coach’u Pete Caroll’ın USC’den eski öğrencisi.  Bir diğer alternatif ise eski Seahawks oyuncularından Seneca Wallace idi.

Tyler Thigpen ise Coastal Carolina University’de oynadığı option offence ile; Russel Wilson ile read-option offfence uygulayan Seahawks’a uygun bir alternatifti.

Matt Flynn’in Raiders’a takasından sonra Seahawks’de yedek QB boşluğu oluşmuştu. Bu transfer olmasaydı Seahawks, 2011’de no.3 quarterbackleri olan ve 2012’de Kanada’da Toronto Argonauts’a transfer olan Josh Portis ile Wilson’ı yedeklemek zorunda kalacaktı.

Yazan: Ömer Bozanoğlu