Arizona Cardinals’in inside linebacker oyuncusu Daryl Washington, lig yönetimi tarafından yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle  gelecek sezon oynanacak ilk dört maçta oynamama cezası aldı.

Washington geçen yıl Pro Bowl’da oynadı ve 110’u solo toplam 140 tackle ile takımın bu alanda lideriydi. Bunun dışında 9 sack 14 yard kaybettiren tackle, 2 fumble’a zorlama, 1 interception, 1 fumble recovery ve 6 pas savunmasıyla oynamıştı. Washington’ın 9 sack’ı geçen sezon NFL’de bir inside linebacker’ının  yaptığı en yüksek sayıydı. Ayrıca 2011 yılında da takımının tackle lideri olmuştu.
Dört maçlık cezaya rağmen takımının sezon öncesi bütün antreman ve maçlarına katılmasına izin veriliyor. 2010 yılında ikinci turda draft edilen TCU çıkışlı oyuncu  geçen Eylül ayında takımıyla 6 yıllık bir sözleşme imzalamıştı.
Washington konuyla ilgili yaptığı açıklamada; ”Bana hep yaptığım hatalarla yüzleşmem, kabul etmem, ders çıkarmam ve sonuçlarına katlanmam gerektiği öğretildi. Bu olayın tüm sorumluluğunu üzerime alıyorum ve tüm taraftarları ve takım arkadaşlarımı hayal kırıklığına uğrattığımı biliyorum. Bunun için herkesten özür diliyorum ve bunu düzeltmek için çok çalışacağıma da söz veriyorum.” dedi.
Washington Twitter’dan yaptığı açıklamada da ”Tüm hayranlarımdan, takım arkadaşlarımdan ve Cardinals organizasyonundan özür dilerim. Sizi bir daha hayal kırıklığına uğratmamak için çok çalışacağıma söz veriyorum.” dedi.
 Yazan: Kadir Kerem Yılmaz