NFL’e adım atışından sadece üç sezon sonra, Cleveland Browns için Colt McCoy dönemi resmen kapanmış oldu.  CBS Sports’un NFL sorumlusu Jason La Canfora’nın açıkladığı transfer haberi ile Browns, NFL’de dördüncü senesine giren McCoy ve altıncı sıradan bir draft’ı, beşinci ve yedinci tur draft hakları karşılığında San Francisco 49ers’a gönderdi.

Browns, geçen hafta serbest QB Jason Campbell ile anlaştığından beri McCoy’dan kurtulmanın yollarını arıyordu. Campbell ve Brandon Weeden’in ilk 11 için bir yarış içine girmesi bekleniyor, bu durum ise McCoy’un gidiş biletini kesmiş oldu.

2010’da Cleveland tarafından üçüncü turda draft edilen McCoy, geçtiğimiz üç sezon boyunca Browns’da 21 maça çıktı ve bu maçlarda Cleveland sadece altı galibiyet kazanabildi. Cleveland’ın McCoy’a inancı kalmamıştı ki geçtiğimiz Nisan ayında Brandon Weeden’in ilk tur 22.sıradan draft edilmesinin ardından ise işler McCoy için iyice karıştı.

Transferi aslında McCoy için iyi bir haber çünkü Cleveland’da belirsiz bir gelecek için çabalamaktansa, 49ers’a katılarak 2013’de takımın iki numaralı QB’si olma ihtimali var.

San Francisco ise Alex Smith’in Kansas City’ye gidişinin ardından iyi yedek bir QB arayışları içerisindeydi. Smith’in ayrılışı Scott Tolzien’ın starter Colin Kaepernick’ten sonraki tek QB kalmasına neden olmuştu.

Browns açısından ise McCoy’un gidip yerine herhangi birinin gelmesi durumu iyileştiren bir hamle olur. Browns eğer McCoy’u takas edemeseydi, bir veteran oyuncusunu serbest bırakmış ve bunun karşılığın bir şey almamış olurdu.

Şimdi ise McCoy, eski Browns kicker’ı Phil Dawson’ın yanına San Francisco’ya gidiyor. Dawson, 49ers ile Mart ayının ortalarında anlaşmıştı. İki oyuncu daha önce Cleveland’da üç sezon beraber oynamışlardı.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya