NFL’in en iyi cornerback’i olarak kabul edilen Darrelle Revis’in yeni takımı Tampa Bay Buccanners oldu. New York Jets, yıldız savunma oyuncusunu 2013 NFL Draftı ilk tur 13.sıra seçim hakkı ve 2014 NFL Draftı 4.tur seçim hakkı karşılığında Tampa’ya gönderdi.

Tampa Bay ise Revis’i kadrosuna kattıktan sonra yıldız oyuncu ile altı yıllığına 96 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı. 28 yaşındaki Revis, bu sayede quarterback’lerin ardından NFL’in en çok kazanan oyuncusu oldu.
Geçtiğimiz sezon çapraz bağları kopan Darrelle Revis’e böyle bir kontrat imzalatmak büyük bir risk olarak görülse de Bucs, kontratın garanti para içermediğini duyurdu.
NFL tarihinin en çok kazanan defensive back’i olan Revis, bu kontrat ile birlikte yıllık ortalama 13 milyon dolar kazanacak. Yıldız oyuncu ayrıca her yıl kadroya girmesi halinde 1,5 milyon dolar ve workout primi olarak da 1,5 milyon dolar alacak.
Anlaşma öncesi Tampa Bay doktorları tarafından muayene edilen Revis, New York Jets’de geçirdiği altı muhteşem yıl için taraftarlara teşekkür etti.
Öte yandan Revis’in New York Jets’deki partneri Antonio Cromartie ise “Revis bizim hem saha içinde hem soyunma odasında liderimizdi. Onu kaybetmek berbat bir durum.” diyerek Jets’in Revis’i takas etmesine tepki gösterdi.
Revis geçtiğimiz sezon Jets ile sadece iki maça çıkabilmişti.
Yazan: Kaan Özaydın