Wide receiver Darrius Heyward-Bey, Raiders’dan ayrıldıktan neredeyse üç hafta sonra, Colts ile bir yıllık anlaşmaya imza attı. Başarılı oyuncu, yaşlı kurt Reggie Wayne ve ikinci yılındaki süratli oyuncu TY Hilton’un içinde bulunduğu Indianapolis receiver ekibine iyi bir takviye olmuşa benziyor.

Heyward-Bey’in Oakland’da nasıl bir şeyler için çabaladığını şu örnek çok iyi gözler önüne seriyor: Amerika’da futbol istatistikleri ve analizleri yapan Football Outsiders sitesine göre Heyward-Bey geçen sezon tüm wide receiverlar arasında 60. sırada yer aldı…

Bu rakam 2011 yılında 48, 2010 yılında 82 ve çaylak yılı olan 2009’da ise 136’ydı. 2009 draftında tüm oyuncular arasında 7. sırada seçilen olan Heyward-Bey, dört yıllık kariyerinde toplan 2,071 yardlık 140 pas tuttu ve bunların 11’i touchdown ile sonuçlandı. 4.3 saniyede 40 yard koşma derecesi üzerine draft edilmiş olmasına rağmen Heyward-Bey kimse tarafından büyük bir tehlike olarak görülmedi.

Şimdi Heyward-Bey geçen sezon sadece dört galibiyeti olan bir takımdan, ikinci yılan girecek olan oyun kurucuları Andrew Luck ile 11-5 yapan Colts’a geçmiş durumda. Tahminlere göre Heyward-Bey, geçen sezon Indiana’da 781 yardlık 60 top tutma ve üç touchdown istatistiğiyle oynamış ve ölü sezonda Chiefs’le anlaşma imzalamış olan Donnie Avery’nin yerine forma giyecek.

Yazan: Emre Canbaz