İki hafta önce New York Radio City Music Hall’da gerçekleştirilen 2013 NFL Draftı’nda Detroit Lions tarafından 1.tur 5.sıradan seçilen Gana asıllı defansif end Ziggy Ansah, Lions tarafından draft edildiği duyurulduğunda sahneye 3D sinema gözlüğüyle çıkıp herkesi şaşırtmayı başarmıştı.

Ancak Ansah’ın bu beklenmedik davranışı ona Kanadalı IMAX (Image Maximum) firması tarafından, gelecek yıl yayınlanacak bütün IMAX 3D filmleri ücretsiz olarak izleme fırsatı verdi.
Amerikan futbolu oynamaya yalnızca 3 sene önce başlayan Brigham Young Üniversitesi çıkışlı Ansah, 2011 yılında 3 boyutlu olarak izlediği “Thor” adlı filmi boyunca taktığı 3D gözlüğü görevlilerin izni olmadan (ç)almış ve draft günü de o zamandan beri sakladığı bu gözlükle sahneye çıkmıştı. Bu da 3 boyutlu sinema konusunda dünyanın bir numarası olan IMAX firmasının gözünden kaçmadı ve firma, Ansah’a geçtiğimiz hafta bir mektup gönderdi.
IMAX tarafından tarafından Ansah’a gönderilen mektubu basına duyuran Detroit Free Press gazetesine göre o mektupta aynen şu cümleler yazıyor: “IMAX firması olarak NFL draftında yaptığınız davranış bizi oldukça etkiledi. Ayrıca, 3D gözlüğün size bambaşka bir hava kattığını söylemeliyiz. Biz de NFL’de Detroit Lions ile geçireceğiniz ilk sezonu önümüzdeki yıl yayınlanacak bütün 3D filmleri ücretsiz olarak izleme imkanıyla ödüllendirmek istiyoruz.”
2013 draftının 5 numarası Ansah, aynı 2012 draftının 5 numarası Jacksonville Jaguars wide receiver’ı Justin Blackmon gibi takımı Detroit Lions tarafından 4 yıl-toplam 18.5 milyon dolarlık bir kontrat alacağa benziyor.
Yazan: And Kaan Yılmaz