San Diego Chargers tarihinde hiç Super Bowl kazanamadı ama Philadelphia Eagles ile “deplasmanda ilk maç” kuralı işlemeye devam ederse bu durum 2013’te değişebilir. Ne kuralı bu diye soruyorsunuzdur…

2009’dan beri, ilk maçını Philadelphia deplasmanında yapan takım sezon sonunda Super Bowl’a uzandı. Gerçekten! Hafızanızı tazeleyelim isterseniz; Eagles, 2009 sezonunda ev sahibi olduğu ilk maçta rakibi New Orleans idi.. Saints, Colts’u Super Bowl XLIV finalinde yenmişti.

2010 yılında, Green Bay Packers, Philadelphia’nın ilk misafiriydi, tahmin edin ne oldu? Packers Steelers’ı yenerek Super Bowl XLV’un sahibi oldu.

Seri 2011’de de devam etti. Bu sezonda Eagles’ın ilk konuğu olan New York Giants, New England Patriots karşısında Super Bowl XLVI’ı kazanan takım oldu.

2012 sezonununun ilk maçında Lincoln Financial Field’da Eagles’ın rakibi, tahmin edeceğiniz üzere, Ravens idi. Bilindiği gibi Ravens yıl sonunda 49ers’ı yenerek Super Bowl XLVII’nin galibi olmuştu.

Bakalım futbol tarihinin en garip kuralı bu sezonda da işlemeye devam edecek ve Chargers, Super Bowl’u kazanabilecek mi? En azından bir kişi bunun olabileceğini düşünüyor; Chargers’ın safety’si  Eric Weddle.

Maç takvimi belli olmadan önce, Weddle, San Diego’nun NFL’in en güçlü ekibi olduğu iddiasındaydı: “Bence ligin en iyi takımı biziz, amacımız AFC Batı’yı kazanmak değil, biz Super Bowl’u kazanmak istiyoruz”.

Vegas’ın bahis şirketleri ‘Eagles ile ilk deplasman’ kuralına pek kanmamış nedense. Bovada, Chargers’ın Super Bowl XLVIII’i kazanmasına 1’e 40 veriyor, 49ers için verilen 1’e 6’dan çok daha az. Eagles’a biçilen oran ise 1’e 30.

Yazan: Onur Özkol