QB Joe Flacco, Baltimore Ravens’ı Super Bowl Şampiyonluğu’na taşırken bir efsane gibi oynamıştı. Şimdi ise beyaz perde de başka bir efsaneyi canlandırmaya hazırlanıyor. Super Bowl XLVII’de MVP seçilen Flacco, Unitas We Stand filminde NFL tarihinin en önemli figürlerinden biri olan Baltimore Colts QB’si Hall of Famer Johnny Unitas’ı canlandıracak.

The Baltimore Sun’ın açıklamalarına göre Flacco, Unitas’ı sadece Colts’un 1958 senesindeki New York Giants’ı yenerek şampiyon olduğu ve “Oynanmış En İyi Oyun” olarak anılan maçın final sahnesinde canlandıracak.

Joe Unitas, The Baltimore Sun’a yaptığı açıklamada “Tabi ki de, Baltimore bağları benim için çok önemli. Joe’nun Super Bowl’da Ravens’a şampiyonluğu getirmesi ve MVP seçilmesi gurur verici. Joe’nun oyunu, halleri, hareketleri bana hep babamı hatırlatıyor. Kendini beğenmiş biri değil, TD yapıyor ve sadece yumruğunu havaya kaldırıyor, sadece kazanmaya odaklanmış bir oyuncu. Babam ve Joe arasında birçok parallellik var. Prodüksiyon ekibi Flacco bizimle oynamayı kabul ettiği için çok şanslı. Onun sık sık oyundan başka şeyler yapmadığını biliyorum, bir futbolcunun offseason’daki boş zamanları çok değerli. Aslında, ondan zamanını bize ayırmasını ve bu projeye kendini adamasını beklemek çok aşağılayıcı.” dedi.

Film, Tom Callahan’ın en çok satanlar listesine giren “Johhny U: The Life and Times of John Unitas” adlı kitabından uyarlanıp ve Joe Unitas ve Nick Slatkin tarafından yeniden yazılmış halinden senaryolaştırıldı.

Filmin resmi sitesinde yapılan açıklamada, Flacco’nun Unitas’ı oynadığı için “heyecanlı ve onurlu” olduğunu söylediği yazıyor.

Flacco, çok büyük bir rol ile olmasa dahi bir filmde Johhny U’yu canlandırmaktan hoşnut görünüyor, Johhny Unitas’ı canlandırmanın onuru Flacco’yu mutlu etmişe benziyor.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya