Her yıl drafttan yaklaşık 2 ay önce Indianapolis şehrinde düzenlenen ve NFL takımlarının drafta girecek üniversite oyuncularını yakından izleme fırsatı bulduğu Scouting Combine organizasyonuna ek olarak, 2 yıldır gerçekleştirilen Super Regional Combine’ın bu sene çok ilginç katılımcıları var ve bunlardan en önemlileri San Fransisco 49ers’ın efsane quarterback’i Joe Montana ve Minnesota Vikings’in unutulmaz wide receiver’ı Chris Carter’ın oğulları: Nate Montana ve Duron Carter.

Regional season’ların 6 ve 7 nisan tarihlerinde sona ermesinin ardından gözler Dallas Cowboys’un evi olan Cowboys Stadyumu’nda düzenlenecek Super Regional Combine’a çevrildi.Fox Sports’un internet sitesi üzerinden yayınladığı habere göre de Super Regional Combine’a, Hall of Famer Joe Montana’nı oğlu, quarterback Nate Montana ve bir diğer Hall of Famer Chris Carter’ın oğlu, wide receiver Duron Carter da katılacak.
Bu sezon düzenlenen Regional Combine’a katılan “ilginç” oyuncular yalnızca, bir zamanlar NFL’de fırtına gibi esen efsanelerin oğulları ile sınırlı değildi. Mart ayının başlarında New Jersey’de düzenlenen combine’a katılan Lauren Silberman, her ne kadar organizasyonu sakatlığı nedeniyle tamamlayamasa da, bir combine’da mücadele eden ilk bayan oyuncu olma unvanını kazanmıştı. Ayrıca mart ayının sonlarına doğru, fantezi basketbolunun markası Harlem Globetrotters’ın eski üyesi Maurice Shaw da Seattle da düzenlenen combine’da boy göstermişti.

 Yazan: And Kaan Yılmaz