Sene başında Avrupa yapılanmasına başlayan Koc Stallions hakkında önceki yazılarda küçük de olsa bahsetmiştik. Sekiz aylık hazırlanma surecinden sonra nihayet Koc Stallions’ın Avrupa macerası başlıyor.

Nisan ayının 26’sında Koç Stallions ilk maçına çıkmak üzere Sırbistan’a gidiyor. Stallions ilk Avrupa maçını 27 Nisan günü Belgrad’da  Pancevo Panthers’la oynayacak. Pancevo Panthers’ın son yıllarda birçok şampiyonluğu bulunmakta ve şuanda Sırbistan liginde lider durumda.

Geçtiğimiz yıllarda İstanbul Cavaliers, Vukovi Belgrad karşısında büyük bir yenilgiyle eve dönmüştü. Maç için sanırım şuana kadar bir Türk takımının yaptığı en büyük maçtı diyebiliriz.

Ve şimdi Stallions uzun süren çalışmalarının ardından bayrağı Cavaliers’dan alıyor ve Türkiye’yi bu sene ve önümüzdeki senelerde temsil için ilk maçına çıkıyor.

Ayrıca bu maçında dışında Koç Stallions’ın programında 2 Haziran’da Avusturya deplasmanı bulunuyor.

Sekiz aydır bu yapılanma için derin bir şekilde çalışan Stallions artık ülkemizi temsile hazır durumda ve bütün oyuncu ve taraftarlardan desteklerini bekliyor.

Avrupa yolculuğunda takımın head koçluğunu John Harper Douglas yapmakta. Harper kendi yabancı oyuncu kadrosunda takıma katmış durumda.

Takımlarla ilgili detaylı bilgi için:

http://www.panthers.rs
http://www.kocfootball.com

Yazan: Umut Bayoğlu