Minnesota Vikings draftın ilk turunda 23. sıradan Floyd’u , 25. sıradan Rhodes’u seçti ve ikinci, üçüncü, dördüncü ve yedinci turdaki haklarını New England’a verdi ve tekrar ilk turda 29. sıradan Patterson’ı seçti ve draftın ilk gecesini harika bir şekilde geçirdi.

Geçen yılı play off yaparak beklenmedik derecede iyi geçiren Vikings’in yine de secondary, receiver, linebacker ve defensive tackle pozisyonlarında önemli eksiklikleri göze çarpıyordu. Bu eksikliklere uygun oyuncuları seçmeyi başardılar.

Floyd geçen yıl Gators’da 13 tackles ve 6.5 sack yaptı. İlk turda ilk 10 sıradan seçileceği tahmin ediliyordu ama 23. sıraya kadar düştü. Vikings daha önce Gators’dan büyük skorlar yapıp draftta beklenenden aşağılara düşen bir oyuncuyu daha seçmişti. Bu oyuncu 2009 yılında draft edilen Percy Harvin’di.

Büyük bir defansif tackle aldıktan sonra Vikings, NFC North’ta Detroit’ten Calvin johnson ve Chicago’dan Brandon Marshall gibi büyük receiverlara karışı kendilerine yardım edebilecek büyük bir cornerback için Rhodes’ yöneldi. Geçen yıl bir junior olarak 4 interception ve 12 pas savunması yapan Rhodes, veteran Anotine Winfield’ın yerini dolduracak.

Daha sonra sıra gecenin en büyük hareketine geldi. Vikings ham bir receiver olan ve sadece bir yıllık kolej deneyimi olan Patterson’ı ilk turda seçebilmek için yüksek bir bedel ödedi. Tennessee’de junior sezonunu tamamlayan Patterson’ın yaratıcılık, pas yakalama ve return oyunlarındaki becerisi onun Vikings’in vazgeçemeyeceği kadar iyi bir oyuncu olduğunu kanıtladı.

Spielman onunla ilgili olarak; ”Biz bunu yapmak için çok hırslıydık çünkü onun receiver ve özellikle potansiyel bir punt ve kickoff returner olarak neler yapabileceğini biliyorum. Çünkü bu alanlarda da gayet iyi.” dedi.

Patterson geçen sezon 778 yard 46 pas yakalama ve 5 touchdown yaptı. Patterson Vikings adına sorumluluk hissettiğini çünkü kendisini draft edebilmek için birçok şeyden vazgeçtiklerini söyledi.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz