Cuma günü, NFL transfer piyasasında çok önemli bir gelişme yaşandı ve Seattle Seahawks, quarterback Matt Flynn’i Oakland Raiders’a gönderdi. Takımlar arasında yapılan anlaşmanın şartları da Salı günü basına açıklandı, buna göre Raiders 2014 darftında 5. turdan ve 2015 draftında da koşullu olarak bir seçme hakkını Seahawks’a vererek kadrosunun büyük zaaflarından olan quarterback pozisyonuna Flynn gibi önemli bir oyuncuyu kattı.

Takımlar arasındaki bu takası ilk kez Pazartesi günü Fox Sports muhabiri Jay Glazer duyurmuştu. Ardından CBS Sports’un futbol sorumlusu Jason La Canfora da Salı günü Seahawks’un, geçen sezon çaylak quarterback Russel Wilson’un sergilediği harika performanslar nedeniyle artık ihtiyaç duymadığı quarterback Matt Flynn’i, İKİ draft hakkı karşılığında Raiders’a gönderdiğini bildirerek takasın koşullarını açıkladı.

Ayrıca La Canfora, cuma günü Raiders’ın, geçen sezonki quarterback’i Carson Palmer’ı Arizona Cardinals’a göndermek için son hazırlıkları yaptığını duyurmuştu. Aslında Cuma günü Raiders ve Cardinals’ın Palmer konusunda anlaşması beklenirken, Arizona’nın Palmer’ın alacağı ücret konusunda sorun çıkarması takasın gerçekleşmesine engel olmuştu.

Geçtiğimiz iki sezon boyunca 2003 draftının bir numaralı oyuncusu Carson Palmer’dan bir türlü istediği verimi alamayan Raiders, Flynn’e eski takımı Seahawks ile yaptığı kontrattan çok daha yüklü bir kontrat önerdi.

Cuma günü de, Oakland ve Seahawks, Flynn transferi konusunda uzlaşmaya vardıktan sonra Arizona, Carson Palmer ile ilgili olarak Raiders ile resmi olarak görüşmelere başladı. Flynn transferinden önce, 2013 sezonu için quarterback arayışında olan Raiders, ilk başlarda Arizona Cardinals’ın sakatlıklar nedeniyle istikrarsız bir grafik çizen quarterback’i Kevin Kolb ile ilgilendi ancak Raiders’ın Kolb hayali, oyuncunun Buffalo Bills ile anlaşması sonucu adeta suya düştü.

Gerçekleşen Flynn takasıyla Raiders, son üç sezonda quarterback pozisyonu için yaptığı transferlere tam beş draft hakkı harcamış oldu. Bunlardan ilk ikisi (1. ve 2. tur draft hakları) Carson Palmer için, üçüncüsü (2. tur draft hakkı) Terrelle Pryor için ve son ikisi de Matt Flynn için verildi.

Ayrıca Raiders taraftarlarına Flynn müjdesini veren genel menajer Reggie McKenzie, gelecek vaat eden quarterback için feda edilen iki draft hakkının takımın geleceği için çok da önem arz etmediğini söyledi.

Yazan: And Kaan Yılmaz