RGIII ve RG3, “RG3″ün nasıl kullanılacağı yönünde anlaşmaya varmaya çalışıyor. Bu cümle biraz kafa karıştırcı olabilir ama haberin devamını okuyunca sorunun ne olduğunu sizler de anlayacaksınız.

Motorsiklet süspansiyon parçaları şirketi olan Research Group 3, uzun süredir RG3 olarak tanınıyor. “RG3” kısaltması, Washington Post’a göre Rob Henricksen’in 1998’de başlattığı bir kampanyadan beri ürettikleri çoğu ürünün üzerinde.

Ayrıca bildiğiniz RG3 lakabı ile tanınan ve fazlasıyla ünlü olan bir sporcu var, işte sorun da bu noktada çıkıyor. Washington Redskins QB’si Robert Griffin III, geçen sene reklam yapmak için kullanmak üzere “RGIII” ve “RG3” markalarının tescilini almıştı. Motosiklet parçaları şirketi ise şimdilerde ABD Patent ve Patent ve Marka Ofisi’ne başvurarak, Griffin’in aldığı patente karşı çıkmaya hazırlanıyor.

Research Group 3’yi temsil eden fikri mülkiyet avukatı Catherine Holland ise “Piyasada karışıklık istemiyoruz, eminiz ki o da istemiyordur” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Motorsiklet kampanyası ise futbol oyuncusundan yararlanmak gibi bir amaçları olmadığını ve onun için en iyisini istediklerini belirtti. Belki de iki taraf anlaşmayı deneyebilir, RG3’lerin iyi geçinmesi bu kadar mı zor?

Yazan: Nazlı Hilal Kaya