Washington Redskins’in başarılı quarterback’i Robert Griffin III, 10 numaralı formasıyla, forması en çok satılan oyuncu olmayı başardı.  Kesin satış rakamları 1 Nisan 2012 – 1 Mart 2013  NFLshop.com için NFL tarafından açıklanmazken, RG3’nin NFL tarihinde bir sezonluk forma satışında ilk sırada yer aldığı belirtildi.

Denver Broncos’a yeni gelen Peyton Manning ise üçüncü sıraya oturdu, bunda Nike’ın yeni tasarım anlaşmasının da payı olduğu şüphesiz. Tüm zamanlar listesinde Favre’ın 2009 sezonundaki Vikings forması ve 2008’deki Jets forması ise ikinci ve dördüncü sırada yer alıyor.

Geçen yılın satış rakamlarına bakarsak, Baltimore Ravens’ın linebacker’ı Ray Lewis 17 numaradan üç numaraya yükselmiş durumda. Super Bowl’un rüzgarını arkasına alan San Fransisco 49ers’ın çaylak quarterback’i Colin Kaepernick ise dört numarada kendine yer buluyor. New England Patriots’un quarterback’i Tom Brady’nin forması ise beş numarada.

Takımlar sıralamasında ise 49ers, Ravens’ı kıl payı farkla geçerek liderlik koltuğuna oturuyor. New York Giants, Washington Redskins ve Pittsburgh Steelers ile birlikte ilk beş numarayı dolduruyor.

Tüm sezonu yedek geçiren Tim Tebow ise sezona bir numarada başlamışken kapanışı Seattle Seahawks’ın yıldız çaylağı Russel Wilson’ın bir sıra önünde 13 numarada yaptı. Jets’in as quarterback’i Mark Sanchez ise ilk 25 listesinde görünmüyor bile.

Diğer bir sürpriz sonuç ise ligin en çok koşan oyuncusu olan ve ardı ardına rekorlar kıran Adrian Peterson’ın 28 numaralı formasının listede 23.sırada yer alması oldu.

Yazan: Aykut Hacıoğlu