Boston Herald’ın haberine göre New England Patriots’ın yıldız tight end’i Rob Gronkowski ön kolundan bir ameliyata daha ihtiyacı olabilir ve hatta bu yüzden sezonun ilk maçını kaçırabilir. Herald, bu olaya çok yakın kaynaklardan aldığını söylediği bilgilere göre, Gronk kırılan sol koluna takılan ikinci metal plakadan ciddi bir enfeksiyon kaptığını bildirdi.

Doktorlar plakayı çıkarıp yeni bir plaka takmayı planlıyor ki bu operasyon eğer başarılı olsa bile en az on haftalık dinlenme süresi gerekecek ama şuan ki plaka söküldükten sonra enfeksiyon geçmezse, yeni plaka için Gronk’un biraz daha beklemesi gerekecek çünkü yeni plaka ancak enfeksiyon geçtikten sonra takılabilecek.

Habere göre Gronkowski, altı haftadan beri antibiyotik tedavisi görüyor. Gronkowski, Patriots yönetimi ve doktorların bir hafta içinde resmi olarak buluşup son durumu tartışmaları bekleniyor. Ama USA Today’e göre doktorlar bir kaç hafta içinde antibiyoktiklerin yeterli olup olmayacağına karar verecekler.

NFL’in en iyi tight end’lerinden biri olarak gösterilen yıldız oyuncu, 11. haftada Colts karşısında kırılan ve playoff’larda Texans maçında yeniden sakatlanan kolu için şimdilik üç ameliyat oldu.

Geçen hafta ESPN’deki Mike and Mike Show’a katılan oyuncu, tedavisi konusunda herhangi bir gerilemeden bahsetmedi.

“Kolum şu anda gayet iyi. Özellikle de playoff’lardakinden çok daha iyi hissediyorum. Şu an tedavide kırık bölgenin etrafındaki kasları güçlendiriyoruz. İyileşme sürecinde uzun bir süre çalışmayınca, her şeyinizi yeniden aktive etmek istiyorsunuz… Antrenörlerimden onay alır almaz -umarım birkaç hafta içinde- en kısa süre içinde sahalara dönüp eski formuma kavuşacağım… En sevdiğim işi yapmaya devam edeceğim: topları yakalamak”

Yazan: Ömer Bozanoğlu